Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» особи, які мають намір набути громадянство України або претендують на обрання чи призначення на визначені цим Законом посади, від 16 липня 2021 року повинні засвідчувати свій рівень володіння державною мовою. Державний сертифікати про рівень володіння державною мовою видає Національна комісія зі стандартів державної мови за результатами складених іспитів.
8 грудня 2025 року студенти першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» взяли активну участь у щорічному «Форумі ідей: сталий розвиток індустрії гостинності». Студенти підійшли до події серйозно й натхненно: кожен із них підготував власну доповідь, обравши для презентації одну з цілей сталого розвитку, яка має безпосередній зв’язок з майбутньою професійною діяльністю.
Студенти третього курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» продовжують зміцнювати свої професійні компетентності, вивчаючи освітню компонету «Санаторно-курортна справа». Попереду залік, тому робота кипить: багато інформації, нові поняття, законодавчі норми, класифікація курортів і специфіка лікувально-оздоровчих послуг.
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» впевнено роблять свої перші кроки у науковому середовищі. 28 листопада 2025 року другокурсники взяли участь у IX Міжнародній студентській науковій конференції «Актуальні питання та перспективи проведення наукових досліджень» і представили доповіді, підготовлені в межах виконання курсових робіт з готельно-ресторанної справи.
Завідувач кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету Ніна БУДНИК успішно пройшла міжнародне науково-педагогічне підвищення кваліфікації за темою:
«Неформальна освіта у підготовці здобувачів вищої освіти в країнах Європейського Союзу».
В межах вивчення навчальної дисципліни «Українські традиції в культурі харчування» для студентів факультету технологій тваринництва та продовольства викладачем Світланою Усенко проведено майстер-клас з виготовлення дідуха - одного з найдавніших символів Різдва, що уособлює добробут, родинну єдність і продовження традицій предків.
3 грудня 2025 року викладачі та аспіранти факультету Технологій тваринництва та продовольства взяли участь у роботі круглого столу «Підготовка аспірантів: стан, проблеми, перспективи», що відбувся на базі Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН.
2 грудня 2025 року відбулося засідання круглого столу «Світло постаті доктора сільськогосподарських наук Броніслава Володимировича Баньковського: на посвяту 95-річчя від дня народження».
Модерувала круглий стіл завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Марія Ільченко.
02 грудня 2025 року НПП факультету технологій тваринництва та продовольства Марія ІЛЬЧЕНКО, Богдан ШАФЕРІВСЬКИЙ, Анатолій ПОЛІЩУК взяли участь у вебінарі «Сучасні тенденції розвитку аквакультури в Україні та світі».
Організатори та партнери заходу - Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», Національний університет біоресурсів і природокористування України.
2 грудня Полтавський державний аграрний університет офіційно закріпив партнерські відносини, підписавши Договір про співпрацю з компанією MNC GROUP (м. Харків). Укладення цієї угоди відбулося за участю ректора ПДАУ професора Олександра Галича. З боку компанії MNC GROUP документ підписав генеральний директор Григорій Мазур. На зустрічі MNC GROUP представляв Ігор Товстиженко, керівник напряму компанії.