19 листопада 2025 року під час виставки «АГРОЕКСПО 2025» у Києві кафедра харчових технологій ПДАУ продемонструвала, що сучасна наука та гастрономічні традиції у сфері харчової промисловості здатні привернути увагу міжнародних партнерів і гурманів.
Від кафедри харчових технологій на виставці виступила асистентка Юлія Карбан, презентувавши лінійку молочних продуктів експертного центру «MILK LOCAL PRODUCT», що одразу привернула увагу відвідувачів.
Коли з’являється можливість поділитися досвідом і разом із колегами обговорити практичну підготовку майбутніх фахівців, ми завжди поруч.
Викладачі кафедри харчових технологій взяли участь у Міжнародному освітньому нетворкінгу «Практико орієнтовна підготовка фахівців галузі знань J Транспорт та послуги: реалії та виклики», який відбувся 27 листопада 2025 року в онлайн форматі.
Своєрідним професійним майданчиком для обговорення актуальних викликів і перспектив повоєнного розвитку сфери гостинності стала IІI Міжнародна науково практична конференція «Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України», що відбулася 12 листопада 2025 року на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Подія зібрала представників університетської спільноти, науковців, експертів туристичної індустрії та практиків, які працюють на перетині освіти, бізнесу й територіального розвитку.
Подія зібрала учасників із різних міст і країн, тож атмосфера була справді професійною, динамічною і дуже мотивуючою.
Члени гуртка Зірки HoReCa презентували результати власних досліджень, обговоривши важливі для галузі теми: фрайчайзинг у готельно ресторанному бізнесі (Горячко В.), роль сільського туризму у розвитку територій України (Сєрова Д.), креативне підприємництво у сфері гостинності (Гуменюк А.), інтеграцію принципів гостинності у виставковий простір (Хіцька С., Вєтушко А.) та партнерство бізнесу і громади як інструмент розвитку гостинності й туризму (Резуненко К.).
Магістри і бакалаври ОП «Харчові технології» заявили про себе гучно і дуже переконливо. Їхня участь у V Міжнародній науково практичній Інтернет конференції ««Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво сучасні вектори розвитку і перспективи» стала не просто формальною подією, а етапом, після якого багато хто подивився на фах по-новому.
Студенти спеціальності Готельно-ресторанна справа дедалі частіше говорять про сталий розвиток не як про тренд, а як про власну професійну позицію Навчально-виробнича лабораторія веганських ресторанних технологій Loving Hut Ukraine стала для них місцем, де теорія легко переходить у практику, а здорові альтернативи можна не лише вивчати, а й дегустувати.
Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» особи, які мають намір набути громадянство України або претендують на обрання чи призначення на визначені цим Законом посади, від 16 липня 2021 року повинні засвідчувати свій рівень володіння державною мовою. Державний сертифікати про рівень володіння державною мовою видає Національна комісія зі стандартів державної мови за результатами складених іспитів.
20 листопада 2025 року керівниця Експертного молочного центру «Milk Local Product» Лариса Кузьменко взяла участь у Всеукраїнському семінарі для фахівців молокопереробних підприємств України «Актуальні питання виробництва молочної продукції: сучасні технології, обладнання та інгредієнти, контроль якості та безпечності, новини законодавчої і нормативної бази» (м. Київ), організатором якого була кандидат технічних наук Галина Ножечкіна-Єрошенко.
У межах вивчення навчальної дисципліни «Технологія переробки продукції тваринництва» викладачка Лариса Кузьменко провела зі здобувачами вищої освіти 4 курсу за освітньою програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти лабораторне заняття на тему «Технологія переробки продукції бджільництва». Студенти виготовили крем-мед із сублімованими фруктами та горіхами, медовий лимонад і медовий квас.
21 листопада ректор Полтавського державного аграрного університету професор Олександр Галич підписав Меморандум про участь університету в Агрокластері автономного тваринництва. Цей крок спрямовано на розширення партнерської мережі Полтавського державного аграрного університету та інтеграцію сучасних практичних підходів у навчальний процес для підготовки фахівців аграрної галузі.