Відкриття навчально-наукової лабораторії фінансів, банківської справи та страхування

На факультеті обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії відбулося  відкриття сучасної навчально-наукової лабораторії фінансів, банківської справи та страхування.

В урочистому зібранні взяли участь Аранчій Валентина Іванівна, ректорка Полтавської державної аграрної академії, професорка кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к. е. н., проф.; Шаравара Тамара Олексіївна, проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку,  професорка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, д.іст.н., проф.; Дорогань-Писаренко Людмила Олександрівна, декан факультету обліку та фінансів, професорка кафедри економічної теорії та економічних досліджень, к.е.н., доц.; Безкровний Олександр Валентинович, заступник декана факультету обліку та фінансів, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к.е.н., доц.; Чумак Валентина Дмитрівна, завідувачка, професорка кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к.е.н., доц.; викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування, здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування».

З вітальним словом до присутніх звернулася ректорка Валентина Іванівна Аранчій, яка побажала здобувачам вищої освіти наснаги та творчих здобутків, розширення кола наукових інтересів на шляху отримання знань, а також наголосила, що наші випускники мають потужний рівень підготовки, який відповідає вимогам стейкхолдерів, і саме сучасна навчально-наукова  лабораторія з її програмним забезпеченням допоможе в отриманні знань із урахуванням аспектів диджиталізації.

Декан факультету обліку та фінансів Людмила Олександрівна Дорогань-Писаренко акцентувала увагу на необхідності отримання професійних знань з урахуванням викликів сьогодення, одним із яких є процес диджиталізації, а також відзначила, що факультет обліку та фінансів щороку готує нових  фахівців найвищого рівня, конкурентоздатних на ринку праці. Викладачі факультету обліку та фінансів постійно вдосконалюють свою професійну майстерність, даючи знання з урахуванням усіх сучасних аспектів і запитів стейкхолдерів.

Заступник декана Олександр Валентинович Безкровний наголосив на тому, що запити стейкхолдерів вимагають від майбутніх фахівців сучасних професійних знань і вмінь, орієнтованих на інформаційні системи та технології у фінансах з використанням програмних комплексів, і саме такі знання допоможуть розширити професійні можливості випускників і стануть запорукою успішного майбутнього професійного життя. 


 

Людмила Василівна Бражник, доцентка кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к.е.н., доц. зазначила, що у новій навчально-науковій лабораторії здобувачі вищої освіти вивчатимуть інформаційні системи та технології у фінансах, використовуючи програмний комплекс «Універсал» – інформаційну систему класу ERP вітчизняного виробництва, в якій представлено найширші можливості для автоматизації фінансових процесів, проходитимуть онлайн практики з фахових дисциплін з метою закріплення теоретичних знань і підвищення практичних навичок у сфері фінансів.

 

Аудиторія: 

Діяльність: