Захист курсових робіт з дисципліни “Переклад спеціальних текстів англійською та німецькою мовами”

Захист курсових робіт здобувачами-філологами 4 курсу

09 грудня відбувся захист курсових робіт у  майбутніх філологів 4 курсу спеціальності “Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська”. До складу комісії увійшли їхні наукові керівники – старші викладачки кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Полтавського державного аграрного університету Леся Матвієнко і Марина Антонюк.

Публічна презентація результатів дослідження – заключний етап у роботі над кожною науковою розвідкою та обов’язковий складник оцінювання умінь і навичок філолога.
Майбутні випускники-бакалаври представили свої роботи з дисципліни “Переклад спеціальних текстів англійською та німецькою мовами”.
Більшість студентів підійшла до завдання відповідально й продумано: їхні доповіді супроводжувалися якісними та наочними презентаціями. Серед обраних тем курсових робіт були такі: складнощі в перекладі англомовної науково-технічної літератури, зокрема в галузі комп’ютерних наук, особливості перекладу юридичних і рекламних текстів, скорочення в діловому листуванні англійською мовою, а також проблема перекладу заголовків німецькомовних суспільно-політичних видань українською мовою.

   

Рівень усіх робіт свідчить про достатню обізнаність студентів із науковим дискурсом, розвинені навички здійснення мовознавчих досліджень і здатність до самостійної дослідницької праці. Деякі курсові, зокрема розвідки Анжеліки Негребецької, Сабіни Свічкар, Юлії Перекопай, Валентини Рибалко та Каріни Тюріної, вирізняються оригінальністю вибору об’єкта дослідження і науковою новизною, що робить їхнім авторкам неабияку честь.