Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. Національний університет харчових технологій призначено базовим закладом вищої освіти для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» у 2020/2021 навчальному році.

Членом журі цього конкурсу, як і у попередні роки, був доктор технічних наук, професор кафедри харчових технологій ПДАА Сукманов Валерій Олександрович.

Для участі у ІІ турі конкурсу надійшло 59 робіт із 26 закладів вищої освіти. З 15 лютого до 18 березня тривав перший етап ІІ туру – рецензування студентських наукових робіт членами Галузевої конкурсної комісії. Кожну роботу рецензували два незалежних рецензенти. За результатами рецензування було сформовано рейтинговий список наукових робіт.

Представлені роботи були розглянуті у п’яти секціях: «Технологiї хлiбопекарських, кондитерських виробiв i переробки зерна», «Технологiї м'ясних, молочних та олiйно-жирових продуктів», «Технологiї бродильних виробництв i консервування», «Технологiї харчування та оздоровчих продуктів», «Процеси та обладнання харчових виробництв».

Наступний, другий етап ІІ туру – захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції – відбувся 15 квітня у режимі відеоконференції з використанням сервісу Zoom.

Слід зазначити, що серед навчальних закладів, які представили роботи на конкурс, були не тільки класичні харчові заклади вищої освіти (Національний університет харчових технологій, Одеська національна академія харчових технологій, Київський національний торговельно-економічний університет, Харківський державний університет харчування і торгівлі), а й багато аграрних вишів (Уманський національний університет садівництва, Львівський національний аграрний університет, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Подільський державний аграрно-технічний університет, Миколаївський національний аграрний університет, Сумський національний аграрний університет, Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького та інші).

Журі конкурсу відмітило високий рівень кращих робіт, які були підкріплені одночасно науковими статтями, тезами до наукових конференцій різного рівня, патентами та актами впровадження.

Чергове завдання кафедри харчових технологій ПДАА – підготовка студентських наукових робіт на відповідному високому рівні та подальша участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології».

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: