Перші уроки децентралізації: експертний погляд

Гостьова онлайн-лекція В. В. Мамонової для здобувачів вищої освіти ОПП «Місцеве самоврядування»

28 квітня 2021 року Мамонова Валентина Василівна, д. держ. упр., професорка кафедри регіонального розвитку і місцевого самоврядування Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України, яку запросила кафедра публічного управління та адміністрування ПДАУ, провела для здобувачів вищої освіти ОПП «Місцеве самоврядування» онлайн-лекцію на тему «Перші уроки децентралізації: експертний погляд».

Валентина Василівна ознайомила здобувачів вищої освіти 2 курсу СВО бакалавр ОПП «Місцеве самоврядування» спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» зі змістом децентралізації та аспектами її провадження відповідно до умов та особливостей місцевого самоврядування.

Крім того, лекторка зосередила увагу на питаннях побудови системи місцевого самоврядування, існуючого розподілу повноважень і ресурсів, особливо в контексті співвідношення державного управління та місцевого самоврядування.

Під час лекції відбулося обговорення основних проблем реалізації реформи, зумовлених особливостями адміністративно-територіального устрою, диспропорціями  адміністративно-територіальних одиниць.


 

Результати реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади були охарактеризовані на прикладі ряду областей, зокрема Полтавської.



Здобувачі вищої освіти та колектив кафедри публічного управління та адміністрування разом із Лозинською Тамарою Миколаївною, д. держ. упр., професоркою, дякують Валентині Василівні за цікаву лекцію та експертну думку з актуальних питань державного управління та місцевого самоврядування.

 

Аудиторія: 

Діяльність: