Онлайн-гра «Цілі сталого розвитку»

З метою висвітлення викладачами закладів вищої освіти питань сталого розвитку на заняттях зі студентами можна скористатися базовою грою-мотиватором.

14 травня 2021 року відбулася онлайн-гра «Цілі сталого розвитку», яку проводить мережа Глобального договору ООН в Україні (Global Compact Network Ukraine https://globalcompact.org.ua/), що позиціонує себе як офіційний представник глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує ООН і компанії по всьому світу.

Долучившись до зустрічі на платформі Zoom, доцентка кафедри публічного управління та адміністрування Ольга Мирна, як і близько ста викладачів із різних закладів вищої освіти України, отримала посилання на гру з чудовим інтерфейсом і детальне пояснення правил, протестувала гру, взяла участь у дискусії про переваги та недоліки цього програмного продукту.

Розробники стверджують, що гра є інструментом якісної перевірки знань про сталий розвиток для тих, хто з цією темою мав справу раніше, та дасть базові знання всім, для кого ця тема нова.

Олександра Ляшенко, ініціаторка і одна з розробників гри, підкреслила просвітницький характер ресурсу для формування обізнаності студентів з питань сталого розвитку.

Учасники онлайн-зустрічі висловили низку побажань щодо вдосконалення програмного продукту:

продумати формат гри, який би ще більше просував ідеї сталого розвитку та зацікавлював студентську аудиторію;

з освітньою метою доповнити гру мініблогами з поясненнями вітчизняних і світових тенденцій досягнення сімнадцяти Цілей сталого розвитку ООН, конкретними прикладами загроз, способами їх мінімізації та усунення і протидії їм;

розробити завдання другого туру у вигляді інтерактивних конкурсів.

У тестовому режимі за посиланням http://188.166.28.83/ гра буде доступна до 8 червня 2021 року.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: