Науковці ПДАА прийняли участь у роботі виїзної наукової сесії Наукової ради з проблеми «Механіка деформівного твердого тіла» при Відділенні механіки НАНУ

20-21 червня 2018 року у місті Запоріжжя на базі ДП «Івченко-Прогрес» працювала виїзна наукова сесія Наукової ради з проблеми «Механіка деформованого твердого тіла» при Відділенні механіки Національної академії наук України, присвячена тематиці: «Актуальні проблеми підвищення надійності та ресурсу сучасних авіаційних газотурбінних двигунів та шляхи їх вирішення», де, серед провідних наукових установ України, була представлена і Полтавська державна аграрна академія. У роботі сесії приймали участь науковці кафедри загальнотехнічних дисциплін: доктор технічних наук, професор Горик О.В.,член Наукової ради, та кандидат технічних наук Ковальчук С.Б.

Відкрили наукову сесію вітальними словами Генеральний конструктор ДП «Івченко-Прогрес», д.т.н. Кравченко І.Ф., академік НАНУ, д.т.н. Булат А.Ф., вчений секретар Наукової ради, д.т.н. Зіньковський А.П. – головуючий на сесії.

Під час роботи наукової сесії було заслухано ряд доповідей представників підприємства, членів наукової ради та провідних науково-дослідних установ із Києва, Дніпра, Львова, Тернополя та Харькова, присвячених проблемам забезпечення і прогнозування міцності та надійності газотурбінних двигунів і їх окремих елементів.

Від науковців Полтавської державної аграрної академії була представлена доповідь на тему «Напружено-деформований стан багатошарових композитних дисків на усталеному та перехідному режимах обертання», із якою виступив старший викладач кафедри ЗТД ПДАА, к.т.н. Ковальчук С.Б.

К.т.н. Ковальчук С.Б.

 У своїй доповіді він представив отримані під керівництвом проф. Горика О.В. результати теоретичних досліджень механіки деформування композитних дисків – які у перспективі дозволять значно знизити масу газотурбінного двигуна і підвищити ефективність його роботи. Представлена доповідь викликала інтерес як провідних фахівців підприємства, так і визнаних науковців, який переріс у жваве обговорення під час загальної дискусії, що відбулася після презентації доповідей.

Кафедра загальнотехнічних дисциплін

ДолученняРозмір
Іконка PDF press-reliz.pdf825.82 КБ
Іконка PDF program.pdf1.58 МБ

Мітки: 

Діяльність: