Конференція за підсумками проходження переддипломної практики здобувачами вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології»

4 березня 2021 року відбулася конференція за підсумками проходження переддипломної практики здобувачами вищої освіти ступеня бакалавра освітньо-професійної програми «Харчові технології» спеціальності 181 «Харчові технології» 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання.

Із привітальним словом звернулися до учасників конференції завідувачка кафедри харчових технологій доцентка Будник Н. В. і керівники практики від кафедри доценти Кайнаш А. П., Кодак Т. С., Юхно В. М.

Студенти спеціальності 181 «Харчові технології» проходили переддипломну практику на підприємствах переробної харчової промисловості переважно Полтавської області, а саме: ПрАТ «Фірма ”Полтавпиво“», ПП «Полтавський хлібозавод ”Південний“», ТОВ «Лубенський молочний завод», ПрАТ «Домінік», ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», ТОВ «Глобинський маслосирзавод», ТОВ «Лубенський молочний завод», ТДВ «Червонозаводський хлібозавод», ТОВ «Оржицький молокозавод», ФОП Венгровський В. В. – ТМ «Тахтаулівські ковбаси» та ін.

Також бакалаври-харчовики, які обрали для себе теми кваліфікаційних робіт дослідного характеру, проходили переддипломну практику в міжкафедральній науково-дослідній лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» Полтавської державної аграрної академії.

Під час проходження переддипломної практики здобувачі вищої освіти мали можливість опанувати сучасні прийоми, методи та знаряддя у виробництві харчових продуктів, набути й поглибити практичні знання та навички у сфері харчових технологій.

Студентки 2 курсу скороченого терміну навчання Катерина Зозуля та Катерина Рудська відзвітували про результати проходження практики на ТДВ «Червонозаводський хлібозавод» у м. Лохвиця. Дівчата розповіли про види заквасок, технології, що застосовують на хлібозаводі для виробництва хліба й хлібобулочних виробів, і зазначили, що їм були забезпечені належні умови для проходження практики на хлібозаводі з дотриманням правил і норм безпеки праці та виробничої санітарії.

 

Здобувач вищої освіти 4 курсу Микола Іваненко під час проходження переддипломної практики на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» безпосередньо працював на штатній посаді – на процесі вакуумного пакування ковбасних і солених м’ясних виробів, де мав можливість закріпити теоретичні знання та розвинути свої практичні навички, пов’язані з майбутньою професійною діяльністю. Також студент зібрав необхідну кількість документації, яку планує використати під час виконання проєктної кваліфікаційної роботи. 

Микита Лебідь, здобувач вищої освіти 2 курсу скороченого терміну навчання, доповів про результати проходження переддипломної практики на ПрАТ «Домінік» і детально відзвітував про індивідуальне завдання на тему «Особливості технології виробництва вафель з начинками». На підприємстві студент всебічно ознайомився з технологією виробництва вафель підвищеної харчової цінності, цукерок, карамелі та борошняних кондитерських виробів, а також оволодів навичками збору та опрацювання необхідного матеріалу для подальшого виконання кваліфікаційної роботи.

Із заключним словом до учасників конференції звернулася Ніна Будник, гарант освітньо-професійної програми «Харчові технології», яка зазначила, що дуже важливо, аби під час проходження виробничої практики, зокрема переддипломної, студенти мали можливість працювати на штатних посадах на переробних підприємствах харчової галузі, щоб оволодівати сучасними методами та формами професійної діяльності, і в них формувалися професійні уміння й навички, необхідні для самостійного виконання завдань в умовах виробництва.

Конференція за підсумками проходження переддипломної практики пройшла в дружній атмосфері. За її результатами були розроблені пропозиції, спрямовані на вдосконалення організації проведення переддипломної практики.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: