1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

В рамках Всеукраїнської кампанії МОН України «16 днів проти насильства» у Полтавському державному аграрному університеті 8 грудня 2021 року декан факультету обліку та фінансів к. е. н., професорка Дорогань-Писаренко Л. О. і куратори 1, 2 курсів і 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 071 Облік і оподаткування (Ліпський Р. В., Пономаренко О. Г., Канцедал Н. А., Прийдак Т. Б.) організували просвітницьку зустріч здобувачів вищої освіти з лікаркою КП «Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ / СНІД Полтавської обласної ради» Тетяною Миколаївною Голубєвою на тему «Не дай СНІДу шанс!».

   

Під час зустрічі студенти дізналися про способи зараження, протікання хвороби й убезпечення від СНІДу, а також переглянули навчальний фільм на цю тему. Тетяна Миколаївна донесла студентам інформацію, спрямовану на формування у них навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності про ВІЛ / СНІД, його профілактику й толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих.

Такі зустрічі, безумовно, корисні у контексті профілактики цієї «чуми ХХ століття», адже хто попереджений, той озброєний!