Кайнаш Алла Петрівна

Фото, посада, контакти

Кафедра: 

Харчових технологій

Посада: 

доцент кафедри, кандидат технічних наук, Doctor of Philosophy (PhD), доцент

Вчені звання: 

доцента присвоєно у 2011 р.

Контактна інформація: 

email: kajnash66ap@gmail.com  

          alla.kainash@pdau.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

 

Освіта

У 1986 році закінчила Полтавський технікум м’ясної промисловості за спеціальністю «Технологія м’яса і птахопродуктів». В 1992 році закінчила денне відділення Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова за спеціальністю «Технологія м’яса і м’ясопродуктів».

Аспірантура

У 2003-2008 рр. навчалася в аспірантурі без відриву від виробництва в Одеській національній академії харчових технологій.
У 2008 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування на тему «Технологія м’ясних продуктів з овочевими добавками».

 

Досвід роботи

- після закінчення технікуму працювала головним технологом Лебединського м’ясокомбінату Сумської області;
- з 1992 р. працювала старшим лаборантом кафедри технології та організації харчових виробництв ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», а з 1997 р. - майстер виробничого навчання вищевказаної кафедри;
- з 1997 - 2003 р.р. – керівник виробничої практики ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;
- з 2003 року – асистент кафедри товарознавства та експертизи продовольчих товарів ВНЗ Укоопспілки ПУЕТ;
- з 2010 р. по 2018 р. – доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;
- з вересня 2018 року доцент кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету.

 

Знання мов

українська – рівень вільного володіння другого ступеня; англійська – зі словником

Підвищення кваліфікації

1. ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Центр тренінгових технологій навчального центру ПУЕТ, свідоцтво про підвищення кваліфікації №311/2014 від 12 травня 2014 р., тема: «Організація дистанційного навчання нормативних дисциплін з циклу практичної та прикладної підготовки», (15.01.2014 р. - 15.02.2014 р.)
2. Міжгалузевий інститут післядипломної освіти Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК 36627007/405-16, «Комп’ютерні системи та мережі» від 21.12.2016 р. (03.10.2016 р. - 21.12.2016 р.)
3. ВНЗ Укоопспілки Полтавський університет економіки і торгівлі. Курси з використанням тренінгових технологій навчання. Свідоцтво ПК 36627007/405-16 від 21.12.2016 р.  (05.10.2016 р. - 25.04.2017 р.)
4. Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, м. Київ. Свідоцтво №7/2133 від 26.01.2019 р., тема: «Контроль якості та безпечності м’яса та м’ясних продуктів», (14.01.2019 р. - 26.01.2019 р.).
5. ПДАА. Науково-методична конференція : Вища освіта: проблеми і шляхи забезпечення якості у контексті сучасних трансформацій. Сертифікат СС00493014/000046-20, реєстраційний номер 46, (26-27 лютого 2020 р.).
6. Варненський університет менеджменту (Болгарія). Сертифікат № 245 / 15.09.2020 р., тема: «Інтернаціоналізація вищої освіти в умовах глобалізації інноваційного освітнього простору»,  (25.08.2020 р. - 15.09.2020 р.)
7. Czech Technical University in Prague. International scientific and practical conference: «Science, engineering and technology: global trends, problems and solutions», Certificate of participation. «Research of the process of isolation of free unsaturated fatty acids by subcritical water», (September 25-26, 2020).
8. Національне агенство із забезпечення якості вищої освіти. Семінар "Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація" 24 листопада 2020 року. Сертифікат  (6 годин).
9. ПДАА. Науково-методична конференція : Модернізація освітньої діяльності та проблеми управління якістю підготовки фахівців в умовах діджиталізації. Сертифікат СС00493014/000294-21, реєстраційний номер 294. Тема доповіді «The role of digital transformations in the training specialists of food technology»,  (24-25 лютого 2021 р.), обсяг – 12 годин.
10. Інститут науково-дослідний Люблінського науково-технічного парку та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян». Сертифікат міжнародного підвищення кваліфікації (Вебінар) ES №5354/2020 видане 22 березня 2021 року.  Тема стажування: «Онлайн навчання як новітня форма сучасної освіти на прикладі платформи Google Meet, Google Classroom», (15-22 березня 2021 р.), обсяг – 45 годин.
11. ПДАУ. Науковий семінар : «Нові тренди та світові тенденції у технологіях зберігання сировини та виробництва харчової продукції». Сертифікат №СС00493014/000542-21 від 30 березня 2021 року. Тема доповіді «Сучасні підходи до виробництва м'ясних напівфабрикатів функціонального призначення», (30 березня 2021 р.), обсяг – 3,5 години.
12. ПДАУ. Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв». Сертифікат №СС00493014/001363-21 від 21 грудня 2021 року, реєстраційний номер 1363. Тема доповіді «Використання вторинної рослинної сировини в харчових продуктах»,  (21 грудня 2021 р.),  обсяг – 6 годин.
13. Інститут Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян. Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації (Вебінар) на тему: «Використання неформальної освіти у підготовці бакалаврів та магістрів: досвід країн Європейського Союзу та України» Сертифікат ES №11355/2022  від 26.12.2022 р., обсяг - 45 годин.
14. ПДАУ. ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв». Сертифікат №СС00493014/000574-22 від 15 грудня 2022 року. (15 грудня 2022 р.), обсяг - 6 годин.
15. ПДАУ. Всеукраїнський семінар «Субкритична екстракція як складова харчових технологій». Сертифікат №СС00493014/000292-22 від 22.11.2022 р., (22  листопада 2022 р.), обсяг - 6 годин.
16. Інститут Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку (Люблін, Республіка Польща) та IESF Міжнародна фундація науков­ців та освітян. Сертифікат ES №12681 про міжнародне підвищення кваліфікації (Вебінар) на тему: «Інтерактивні технології змішаного навчання при підготовці бакалаврів та магістрів в країнах Європейського союзу та Україні», (06.03-13.03. 2023 р.), виданий 13 березня 2023 року, обсяг - 45 годин.
17. Полтавський університет економіки і торгівлі, Підвищення кваліфікації «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР», Сертифікат від 21 листопада 2023 року, обсяг- 120 годин.

Здобутки

Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16, Doctor of Philosophy (PhD) (2008 рік).

Диплом доцента кафедри товарознавства продовольчих товарів (2011 рік).

Грамота Полтавської обласної державної адміністрації управління освіти і науки за вагомий внесок у розбудову вищої освіти, підготовку висококваліфікованих фахівців, удосконалення навчально-виховного процесу та з нагоди Дня працівників освіти (2006 рік).

Почесна грамота Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облвійськадміністрації з нагоди Дня працівників харчової промисловості (2023 рік).

Публікації

Має 150 наукових праць (в тому числі 5 монографій, з яких 1 - одноосібна), 7 патентів на корисну модель, 2 авторських свідоцтва, 4 нормативні документа (ТУ та ТІ), більше 60 навчально-методичних видань, з них 3 посібника з грифом МОН, курс лекцій, 8 навчально-методичних посібників.

Електронний репозитарій

Список публікацій: 

Обов'язки

Голова Ради з якості вищої освіти спеціальності "Харчові технології"

Заступник завідувача кафедри

Куратор здобувачів вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології: група ХТ_бд_11,  група ХТ_мд_12.

 

Факультети: