Участь у семінарі для фахівців молокопереробних підприємств

20 листопада 2025 року керівниця Експертного молочного центру «Milk Local Product» Лариса Кузьменко взяла участь у Всеукраїнському семінарі для фахівців молокопереробних підприємств України «Актуальні питання виробництва молочної продукції: сучасні технології, обладнання та інгредієнти, контроль якості та безпечності, новини законодавчої і нормативної бази» (м. Київ), організатором якого була кандидат технічних наук Галина Ножечкіна-Єрошенко.

   

Серед ключових напрямів роботи семінару були: законодавчі аспекти реалізації програми контролю сирого молока, мікробіологічні критерії і методи контролю молока-сировини та молочної продукції, принципи маркування харчових продуктів відповідно до чинного законодавства України, зміни у сфері стандартизації і приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики.

   

   

   

Також широко було представлено сучасне лабораторне обладнання провідних світових виробників для контролю якості молока й молочних продуктів і контролю технологічного процесу їх виробництва. 

Особливу увагу учасники семінару приділили сучасним тенденціям підбору заквашувальних і захисних культур, стабілізаційних систем, інгредієнтів для виробництва широкого асортименту молочних продуктів, мийних і дезінфекційних засобів для молочного обладнання.

У практичній частині семінару учасникам було запропоновано майстер-клас із виготовлення крем-сиру.

До семінару долучилося близько 70 учасників, серед яких були представники молокопереробних підприємств різної потужності, закладів вищої освіти, фахівці компаній, що представили інноваційне технологічне та лабораторне обладнання, інгредієнти тощо.

На завершення семінару його учасники обговорили необхідність забезпечення єдності виробництва, науки й освіти як запоруки успішного розвитку молочної промисловості.