Виїзне заняття студентів спеціальності «Харчові технології» у Регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області

У межах навчальної дисципліни «Технічна мікробіологія» під керівництвом викладача кафедри харчових технологій Юхна Віктора Миколайовича студенти 1 курсу спеціальності «Харчові технології» у продовж двох днів (27.10-28.10) відвідали Регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Під час виїзного заняття, яке гостинно провела в.о. завідувача бактеріологічним відділом Кришталь Наталія Олександрівна, студенти мали змогу ознайомитися з роботою відділу та детально розглянути всі етапи бактеріологічних досліджень. Майбутні технологи дізналися про приготування живильних середовищ, техніку десятикратних розведень і посівів, а також про методи фарбування та мікроскопію мікроорганізмів.

Особливу увагу було приділено технології бактеріологічного дослідження води та молока, визначенню соматичних клітин у молоці та спостереженню за ростом різних мікроорганізмів на живильних середовищах.

Такі практичні заняття дають студентам можливість не лише закріпити теоретичні знання, але й побачити, як сучасні лабораторні дослідження здійснюються в реальних умовах із використанням сучасного обладнання.

Дякуємо фахівцям лабораторії за змістовну зустріч, професіоналізм та відкритість до співпраці!

Відео заходу