16 вересня 2025 року першокурсники факультету технологій тваринництва та продовольства спеціальностей Н2 «Тваринництво», G13 «Харчові технології», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» зустрілись із керівницею психологічної служби університету, практичною психологинею Іриною Плаксієнко та обговорили нагальні напрями діяльності психологічної служби у створенні психологічно комфортного освітнього середовища, головним із яких є набуття та розвиток стресостійкості студентства.
У ці загрозливі воєнні часи стресостійкість (резільєнтність) — це одна з найважливіших навичок будь-якої людини задля збереження свого фізичного та ментального здоров’я. Стресостійкість — це не відсутність проблем, а вміння з ними справлятися! Тому фахівці психологічної служби надають студентам індивідуальні консультації в період переживання кризових або конфліктних ситуацій, проводять групові тренінги з опанування навичок психоемоційної саморегуляції, навчають студентів методик, які допомагають керувати реакціями на стрес. І деякі ефективні техніки обговорили вже на цій зустрічі. Адже можна не тільки навчитися витримувати стрес, а й використовувати його для свого зростання.
Головний меседж зустрічі зі студентами такий: «Не залишайтеся наодинці зі своїми проблемами, звертайтеся по психологічну допомогу! Це ознака зрілості та турботи про себе. І бережіть себе!».