Зустріч зі справжніми майстрами своєї справи, натхненними любов’ю до громади

Сьогодні, 23 квітня 2024 року, викладачі кафедри публічного управління та адміністрування, а також здобувачі бакалаврату 2 та 4 курсів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування провели виїзне заняття у Котелевській територіальній громаді. На чолі із завідувачкою кафедри професоркою Тамарою Лозинською до Котельви завітали професорка кафедри, доцентка Ольга Сердюк, доцентки кафедри Тетяна Мац, Ольга Мирна, Наталія Панасенко та Тетяна Щетініна.

Нас зустріла та супроводжувала упродовж візиту заступниця селищного голови Ольга Саєнко. Спілкування з нею було особливо приємним ще й тому, що пані Ольга є нашою випускницею, минулого року вона одержала у ПДАУ диплом магістра з публічного управління та адміністрування.   

На численних локаціях, які ми встигли відвідати, нам демонстрували результати реалізації яскравих різноманітних проєктів не просто посадовці, а справжні майстри своєї справи, натхненні любов’ю до громади, турботою про її мешканців!

І викладачі, і студенти були одностайними, що надзвичайно важливими для розуміння сутності місцевого самоврядування, процесів організації життя територіальної громади були важливі всі запропоновані до ознайомлення об’єкти.

Нам сподобалось усе! Ми просто не змогли б скласти рейтинг об’єктів, які відвідали, бо все було цікаво, яскраво, активно!

Ознайомлення з досягненнями громади почалося з відвідування Котелевського Палацу дозвілля «Скіфія», зокрема з організацією роботи місцевого інтернет-радіо, з його креативною молодою командою.

Надзвичайно цікаве та яскраве враження справив Інклюзивно-ресурсний центр, оснащений сучасним спеціальним приладдям, зокрема й для виконання фізичних оздоровчих вправ і психологічного розвантаження.

Відвідали гімназію № 1 ім. С. А. Ковпака, де нам продемонстрували сучасне приміщення для організації навчального процесу молодших класів, а також спеціально побудоване поруч зі школою на замовлення відділу освіти та молоді Котелевської селищної ради бомбосховище.

Подивились, як облаштовано у Котельві центр підтримки осіб-жертв домашнього насилля.

Це далеко не повний перелік об’єктів, які нам гостинно продемонстрували у Котелевській громаді. Але надзвичайно важливими були розповіді та пояснення посадових осіб щодо поетапної роботи зі створення таких потужних соціальних об’єктів у громаді – від ідеї, через пошук грантів, організацій-«донорів» до реалізації задуму.

І наостанок візиту нас запросили до сесійної зали Котелевської селищної ради, де ознайомили з організацією її роботи. Нам продемонстрували роботу спеціальної програми для забезпечення електронного поіменного голосування «Голос», показали, як формується протокол за результатами голосування.

Щиро вдячні команді молодих, яскравих, талановитих посадовців Котелевської громади, які присвятили нам свій час!