Зустріч здобувачів вищої освіти з омбудсменом освітнього процесу та керівником психологічної служби

     6 жовтня 2022 року першокурсники спеціальності 073 Менеджмент СВО Бакалавр та СВО Магістр стали учасниками зустрічі студентів ННІ ЕУПІТ з омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАУ Олександром ПОМАЗОМ та керівником психологічної служби Іриною ПЛАКСІЄНКО.

      На омбудсмена учасників освітнього процесу покладаються обов’язки сприяння реалізації державної політики, спрямованої на забезпечення права людини на здобуття якісної та доступної освіти; вжиття заходів для забезпечення належних умов для рівного доступу до здобуття освіти; сприяння розвитку правової культури учасників освітнього процесу.
 

     Під час свого виступу омбудсмен учасників освітнього процесу зазначив, що його діяльність гарантує забезпечення прав й попереджає порушення прав учасників освітнього процесу, сприяє розвитку правової культури, будується на принципах незалежності, справедливості, ініціативності, відповідальності, гуманності, відкритості, об'єктивності та доступності, а також взаємодії і співпраці з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, відповідальними за забезпечення і захист прав, свобод і законних інтересів людини.

     У процесі невимушеного спілкування першокурсники ознайомилися з порядком врегулювання конфліктних ситуацій, протидії дискримінації; протидії булінгу (цькуванню). Мова також йшла про складнощі адаптації, сприяння психологічному здоров’ю, розкриття особистості студентів, подолання психологічних проблем, що з’являються через постійні хвилювання та тривогу у час військового протистояння.

     Вітаємо першокурсників із початком їхнього професійного шляху і сподіваємося, що перебування у дружній спільноті нашого Університету буде максимально корисним та безпечним, сприятиме їхній емоційній і психологічній стійкості, а отже, й успіхам у навчанні.

 

Аудиторія: 

Діяльність: