Зустріч майбутніх публічних службовців із головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким

17 червня 2021 року здобувачів вищої освіти за ОПП Місцеве самоврядування спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування ПДАА радо зустріли в Полтавській обласній раді.

Молодь отримала нагоду поспілкуватись із головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким, який запросив студентів до свого кабінету, де й відбулася змістовна розмова про особливості роботи та повноважень обласної влади. Молодь цікавилася реаліями та перспективами місцевого самоврядування в Україні, справами, якими на сьогодні доводиться займатися публічним службовцям, викликами сьогодення. Торкнулися й питання перспектив подальшої співпраці кафедри публічного управління та адміністрування і Полтавської обласної ради як зацікавленої сторони (стейкхолдера). Олександр Біленький відзначив, що ефективна взаємодія є запорукою майбутнього процвітання Полтавщини та України загалом.

На глибоке переконання Олександра Біленького, з-поміж компетентностей майбутніх публічних управлінців є здатність налагоджувати діалог, бути відкритим, відвертим і однаково доступним для кожної людини.

Здобувачі вищої освіти відвідали сесійну залу Полтавської обласної ради, дізналися про нюанси роботи з новою системою голосування (тепер приймають рішення за допомогою пульта депутата). Для зручності роботи зала засідань поділена на дві частини: робочий простір для депутатів і місце для громадян і чиновників. У кожній частині своя трибуна для виступів. Зала обладнана пандусами, щоб люди на візках могли дістатися до центральної трибуни та до перших рядів депутатського сектора.

Також здобувачі вищої освіти мали змогу ознайомитись із Книгою Пошани Полтавської обласної ради.

Зустріч пройшла в атмосфері доброзичливості, демократичності та відкритості. Студенти отримали незабутні враження!

Кафедра публічного управління та адміністрування висловлює щиру вдячність особисто Олександру Біленькому, а також працівникам апарату Полтавської обласної ради, завдяки спільним зусиллям яких відбулася ця зустріч.

 

Аудиторія: 

Діяльність: