Знайомство першокурсників з омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАУ

18 жовтня 2023 року відбулася зустріч здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра 1 курсу за освітньо-професійною програмою Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва з омбудсменом учасників освітнього процесу Полтавського державного аграрного університету Олександром Помазом.

Олександр Помаз ознайомив студентів із метою діяльності інституту омбудсмена у закладі вищої освіти та функціями, які він виконує. Діяльність омбудсмена учасників освітнього процесу гарантує забезпечення прав і сприяє запобіганню порушення прав учасників освітнього процесу, розвитку правової культури; будується на принципах незалежності, справедливості, ініціативності, відповідальності, гуманності, відкритості, об'єктивності та доступності, а також взаємодії і співпраці з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їхніми посадовими особами, відповідальними за забезпечення і захист прав, свобод і законних інтересів людини.

Також Олександр Михайлович розповів про свою взаємодію з органами управління Університету, з керівниками структурних підрозділів, представниками психологічної служби ПДАУ, юридичним відділом та іншими посадовими особами Університету з питань захисту прав, свобод і законних інтересів учасників освітнього процесу, а також надав посилання на сторінку сайту ПДАУ, де можна знайти контакти та детальну інформацію про омбудсмена.

Метою цієї інформативної зустрічі було знайомство студентів з омбудсменом і роз'яснення кроків у розв’язанні ситуацій, що можуть виникнути в процесі їхнього навчання та проживання у ПДАУ.