Знання як ресурс для розвитку

Викладачка кафедри публічного управління та адміністрування Браславець Т. М. і завідувачка кафедри Лозинська Т. М. протягом 19 квітня – 17 травня 2023 року брали участь у серії онлайн-тренінгів «Ресурси для місцевого економічного розвитку: євроінтеграція, кооперація, інвестиції», що проводилися для представників місцевих громад України. Навчання за програмою тренінгів пройшли близько 500 представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, закладів вищої освіти, бізнес-середовища. Проєкт реалізовано за підтримки американського народу, наданій через посередництво Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується Chemonics International.

 Усі слухачі отримали відеоматеріали та презентації до кожного з тренінгів, що важливо для викладачів, які здійснюють методичне забезпечення окремих освітніх компонент ОПП бакалаврського, магістерського рівнів і є керівниками наукових досліджень здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування. Спілкування велося двома мовами, тож для слухачів була можливість ще й підвищити рівень володіння англійською мовою.Теми тренінгів були надзвичайно актуальними для знаходження можливостей місцевого розвитку:

  • «Тренди та кращі практики розвитку регіонів у 2023 р.»
  • «Міжмуніципальна кооперація: як та навіщо співпрацювати громадам між собою?»
  • «Євроінтеграція: які переваги для регіонів, де шукати можливості?»
  • «Громада та інвестиції: як створити сприятливі умови для співпраці з інвесторами?»

Здобуті знання та методичне забезпечення будуть використані для вдосконалення структури навчальної дисципліни «Стратегічне планування в діяльності органів влади», перегляду тематики курсових і дипломних робіт, а також у реалізації наукових досліджень викладачів кафедри.