Злітна смуга розпочала свою роботу

Сьогодні від молоді міста все частіше можна почути фразу, типу «Я не знаю, ким працюватиму в майбутньому», «Не розумію, що можна вписати в резюме» та «Не впевнений/-на, що зможу працевлаштуватись за фахом в Полтаві».

Саме тому для студентської молоді міста Полтава активні і небайдужі студенти  Полтавської державної аграрної академії запустили Школу майбутнього працівника «Злітна смуга».

 

Проект являє собою освітній інтенсив для 40 молодих людей (віком від 18-23 років) міста Полтава, які бажають працевлаштуватись в місті Полтава та розвивати його на краще. Школа майбутнього працівника «Злітна смуга» це 2-тижневий курс, в рамках якого проходять по 3 заняття в тиждень, з 13:00 до 16:00. У програмі курсу:

1. Теоретичний блок (відкриті бесіди, тренінги, воркшопи від керівників, топ- та  HR-менеджерів Полтавських та Всеукраїнських компаній);

2. Практичний блок (реєстрація на freelance-біржах, платформах з пошуку роботи, симуляція проходження співбесіди з HR-менеджерами, освітні настільні ігри);

3. Творчий блок (створення та представлення власного резюме).

Основна мета проекту - сприяти працевлаштуванню молоді в місті Полтава, шляхом розвитку навичок самопрезентації, відчуття відповідальності за себе та підвищення рівня зацікавленості в розвитку власної особистості.

29 вересня відбулось офіційне відкриття Школи, де з вітальними промовами до слухачів звернулись:

  • ректор ПДАА Аранчій Валентина Іванівна;

  • проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Шаравара Тамара Олексіївна;

  •  директор Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Галич Олександр Анатолійович.

 

Окрім цього, учасники мали змогу онлайн поспілкуватись з лідером гурту Антитіла Тарасом Тополею, який на власному прикладі розповів учасникам технологію з пошуку власного життєвого шляху.

У рамках першого тижня навчання учасники прослухали вже 5 навчальних тренінгів, але найголовніше випробування в них ще попереду, а саме: працевлаштування та побудова власної кар’єри.

 

Проект реалізовується за підтримки Департаменту культури, молоді та спорту Полтавської міської ради, ПРООН у рамках програми «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за підтримки МЗС Данії.

Проект відбувається з дотриманням правил безпеки у контексті пандемії COVID-19.

 

Аудиторія: 

Діяльність: