Захист кваліфікаційних робіт для здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Розпочався захист кваліфікаційних робіт здобувачами вищої освіти ступеня магістра заочної форми навчання за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, який був проведений у змішаній формі: онлайн і офлайн (в аудиторії). На захисті було представлено роботи широкого спектра, які охопили провідні галузі тваринництва України і закордону.

 

Досить цікавими були доповіді здобувачів вищої освіти Софії Моргуль, Олександра Поворозника, Владислава Калашника та Миколи Сороки. Ці кваліфікаційні роботи виконані на базі фермерських господарств Королівства Данія. Студенти захищали свої роботи онлайн, безпосередньо зі своїх робочих місць на фермі. Тому екзаменаційна комісія мала змогу не лише почути, а й побачити на власні очі технології виробництва продукції тваринництва у галузях молочного скотарства і свинарства, які використовуються у Данії. Також комісія пересвідчилася у глибоких фахових знаннях і вміннях здобувачів вищої освіти та мала змогу почути порівняльний аналіз щодо функціонування галузі тваринництва у різних країнах, адже всі студенти мають дво- і трирічний досвід роботи на тваринницьких фермах у Європі.

Цікаву роботу представив на захист  Олександр Яресько, який очолює команду фахівців тваринницької галузі в ТОВ «Агрофірма “Соняшник”» Полтавської області. Автор висвітлив передові технології у молочному скотарстві, що впроваджені у господарстві протягом останніх трьох років і забезпечили підвищення ефективності виробництва продукції завдяки вдосконаленню наявної технології.

Пишаємося нашими здобувачами вищої освіти, які ще зі студентської лави стали висококваліфікованими фахівцями і переймають закордонний досвід у тваринницькій галузі. Маємо надію, що здобуті ними знання у ПДАУ і підкріплені практичними навичками у Європі будуть активно впроваджуватись на тваринницьких комплексах України.