Захист дипломних проектів зі спеціальності 181 «Харчові технології» в Лохвицькому механіко-технологічному коледжі ПДАУ

З 26 по 28 січня 2022 року в Лохвицькому механіко-технологічному фаховому коледжі Полтавського державного аграрного університету у режимі онлайн проходив захист дипломних проєктів студентами технологічного відділення спеціальності 181 «Харчові технології» за ОПП «Бродильне виробництво і виноробство» та «Зберігання та переробка зерна», де головою екзаменаційної комісії була доцент кафедри харчових технологій ПДАУ Алла Кайнаш.
Студенти представили змістовні та професійно орієнтовані роботи, що поєднувалися з науково-дослідними розробками. Цікавий дипломний проєкт представила студентка Усенко М.І. на тему «Розробка технологічної схеми і компоновка цеху виробництва безалкогольних напоїв заводу безалкогольних напоїв потужністю 2,8 млн дал напоїв в рік», в якому розробила новий безалкогольний негазований напій «Цитрусовий».

   

Студентка Кучерява А.С. представила актуальний проєкт на тему «Розробка рецептури холодного чаю з розробкою технологічної схеми і компоновка купажного відділення заводу безалкогольних напоїв потужністю 1,1 млн дал напоїв в рік» та надзвичайно витончено подала зразки чаю для дегустації.

   

Особливий інтерес викликала робота студентки Гаврилюк К.О. на тему «Розробка рецептури глінтвейну з розробкою технологічної схеми і компоновка купажного відділення заводу безалкогольних напоїв потужністю 280 тис дал напоїв в рік»

   

Під час захисту дипломних проєктів, членам екзаменаційної комісії в коледжі для дегустації були подані зразки: глінтвейну «Палаюче вино»; напоїв безалкогольних негазованих без ароматизаторів; холодного чаю з соком полуниці та настоями м’яти, ожини, лайму; напою «Антивід» на соках з настоями лікарських трав та апельсинових шкірок за розробленими рецептурами.

   

   

Представлені дипломні роботи продемонстрували висококваліфіковану та надзвичайно кропітку працю керівників проєктів коледжу, відповідний технологічний та інженерний підхід до виконання проєктів, що підтверджує високий рівень підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості.

   

Також, голова екзаменаційної комісії, доцент Алла Кайнаш провела індивідуальну профорієнтаційну бесіду з кожним випускником стосовно продовження навчання за фахом, зокрема в ПДАУ за спеціальністю Харчові технології та повідомила про додатковий набір у лютому місяці 2022 року.