Захід у Народному музеї історії Полтавського державного аграрного університету на тему «Видатні наукові постаті у галузі тваринництва»

1 травня 2024 року в рамках Тижня факультету технологій тваринництва та продовольства ПДАУ студенти ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва відвідали Народний музей історії Полтавського державного аграрного університету, де був проведений захід на тему «Видатні наукові постаті у галузі тваринництва».
Завідувачка музею Наталія Локес провела цікаву екскурсію експозицією музею та основну увагу приділила розповіді про становлення одного з найстаріших факультетів Університету –  факультету технологій тваринництва та продовольства, який невдовзі буде святкувати столітній ювілей.
У різні роки на факультеті працювали такі відомі вчені, як засновник наукового свинарства в Україні професор Бондаренко О.П.; всесвітньо відомий фахівець з удосконалення симентальської породи великої рогатої худоби академік ВАСГНІЛ Потьомкін М. Д.; академік НАН України та Української Академії сільськогосподарських наук, заслужений діяч науки України, Герой Соціалістичної праці Квасницький О.В.; заслужений діяч науки України професор Ливитський Б.Г.; академік НААН В.П. Рибалко; член-кореспондент НААН М.Д. Березовський; професори Поручиков Д.П., Лисицький Є.Ф., Іванов В.І., Кронштадт В.Я., Потапов Т.Д., Рубін Ф.Д. та інші. Окремі випускники зробили великий внесок у розвиток вітчизняного тваринництва та підвищення його продуктивності – професори Почерняєв Ф.К., Коваленко М.А., академік НААН Коваленко В.Ф.
З цікавою інформацією про життєвий і творчий шлях видатних науковців-випускників факультету розповіли декан факультету ТТП Анатолій Шостя, завідувач кафедри виробництва продукції тваринництва Анатолій Поліщук і завідувач кафедри біології продуктивності тварин імені академіка Квасницького О.В. Світлана Усенко.
Студенти із захопленням слухали розповіді та розглядали особливо цікаві експонати музею.