Взаємодію — значить дію!

     Загальновідомий вислів «Час все змінює» спростував кіногерой серіалу «Доктор Хаус», блискуче зіграний Г'ю Ло́рі: «Це приказка, проте це неправда. Тільки вчинки щось змінюють. Якщо нічого не робити, все залишається таким, яким було раніше». Так, дійсно, на сьогодні вкрай важливо діяти, діяти щохвилини, не гаючи дорогоцінного часу, максимально використовуючи всі засоби для налагодження співпраці.
      Зовнішні стейкхолдери освітніх програм університету — це особи чи організації, які зацікавлені у якісній підготовці фахівців вищим навчальним закладом. Це перш за все роботодавці, випускники, представники органів державної та місцевої влади, громадські організації тощо. Тож 22 грудня 2022 року відбулася зустріч зовнішніх і внутрішніх стейкхолдерів,  зацікавлених у якісній практичній підготовці здобувачів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, яку організувала координаторка практики зі спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування Ірина Миколаївна Шупта, доцентка кафедри публічного управління та адміністрування, за активної підтримки керівництва кафедри та участі членів студентського наукового гуртка кафедри «Територія науки».       У зустрічі взяли участь голова Полтавської районної ради Михайло Михайлович Кононенко та здобувачі вищої освіти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування (освітні програми Місцеве самоврядування та Зв’язки з громадськістю), зокрема Тараненко Таїсія, Федюк Вікторія, Віталій Щербина та Ростислав Таркіли.       Михайло Кононенко  розповів про особливості проходження виробничих практик на базі районної ради. Студенти дізналися про головні завдання, які наразі мають виконувати органи місцевого самоврядування, виклики, що стоять на порядку денному для забезпечення життєдіяльності району. Їх успішно долає громада Полтавського району.

 
      Цього ж дня студенти зустрілися також і з Юлією Михайлівною Поповою, директоркою Комунальної установи «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району», яка розповіла, зокрема, про позитивний досвід Новоселівської громади Полтавського району у сфері управління муніципальними відходами, що  базується на принципах послідовності та командної роботи, про проєкт «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах» у Полтавській області, співпрацю з благодійними організаціями задля забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб та інші важливі справи та проєкти.
      Наприкінці хотілося зазначити, що насправді в освітньому процесі дійсно не вистачає трьох важливих речей: по-перше, глибини поєднання наших теоретичних і практичних знань; по-друге, розширення простору, де можна закріпити ці знання; по-третє, просто почати діяти на основі того, що ми отримали від взаємодії двох перших речей.
      ВЗАЄМОДІЮ — В ДІЮ!