Студенти 1 курсу спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва факультету технологій тваринництва та продовольства ПДАУ проходять навчальну практику «Основи фахової діяльності», метою якої є відпрацювання теоретичних знань з питань проведення санітарно-гігієнічних і профілактичних заходів на сільськогосподарських підприємствах та інших об’єктах виробництва та переробки продукції тваринництва. Тож 2 червня 2025 року першокурсники відвідали підприємство Полтава-Київський прикордонний інспекційний пункт ветеринарної медицини на дезпромстанції.
Виконувач обов’язків завідувача відділу захисту здоров’я тварин Манойло Віталій Васильович провів екскурсію для студентів і показав технологічний процес обробки вагонів різних категорій після перевезення тваринної сировини та продукції, прийнятої на підприємстві, знезараження стічної води та утилізації відходів тварин.
Він також ознайомив з методом парової обробки вагонів спеціальним дезінфектантом.