Вивчаємо сьогодення і створюємо майбутнє

На початку навчального року студенти спеціальності 126 Інформаційні системи та технології на занятті з дисципліни «Смарт-технології та Інтернет речей» із цікавістю досліджували віртуальну реальність (VR). Вони не тільки опановували апаратні VR-засоби, але й оцінювали можливості існуючих програмних продуктів щодо забезпечення імітації оточення з високим ступенем реалізму, моделювання в реальному масштабі часу та впливу на оточення за допомогою зворотного зв’язку. При цьому студенти особисто відчули ефект присутності у VR, в умовах якої людина у разі належної вправності краще виконує необхідні дії, оскільки чіткіше сприймає інформацію про оточення.

На занятті здобувачі вищої освіти розглянули можливості щодо використання VR у процесі створення віртуальних макетів за результатами проектування, проведення віддалених нарад (конференцій), навчання на віртуальних моделях тощо. Під час обговорення напрямів застосування VR у різних сферах людської діяльності також розглядались технічні аспекти реалізації симуляторів, тренажерів, класів колективного навчання за допомогою VR-технологій.

На думку присутнього на занятті директора Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Галича О. А., розуміння сучасного цифрового світу дозволить стати обізнаним і висококваліфікованим ІТ-фахівцем.

У свою чергу, завідувач кафедри інформаційних систем та технологій Уткін Ю. В. відмітив важливість застосування подібних технологій у ході професійної діяльності в умовах сучасного впливу концепції «Інтернету майбутнього».

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: