Вивчаємо кращі практики ефективної роботи Березанської міської ради Київської області

      23 грудня 2022 року відбулося підсумкове заняття з обов’язкової фахової навчальної дисципліни «Управління персоналом в організаціях публічної сфери» за ОПП Місцеве самоврядування, на яке завітали фахівці Березанської міської ради Київської області, де застосовується ряд кращих практик ефективної роботи.       Зі здобувачами вищої освіти спілкувалися керуюча справами виконавчого комітету Лариса Кочур, керівниця сектора персоналу Стелла Снісер і керівниця сектора документообігу Наталія Івасенко.
Лариса Кочур ознайомила студентів із Березанською міською територіальною громадою та пояснила, що саме допомогло працівникам міської ради здолали виклики воєнного часу, забезпечити її безперебійну роботу. Прозвучали цікаві практичні поради щодо організації таких стратегічно важливих функцій управління персоналом, як адаптація та розвиток персоналу.      Стелла Снісер розкрила всі практичні нюанси проведення конкурсного відбору на заняття вакантної посади у виконавчому комітеті. Студенти дізналися про внутрішні правові акти та розпорядження для організації конкурсу, повний алгоритм дій під час його проведення, порядок проведення та зміст іспитів, роботу конкурсної комісії.      Здобувачів вищої освіти дуже зацікавила практика Березанської міської ради «Сучасні інструменти е-врядування в Березанській міській раді – ефективна діяльність працівників та якісне управління громадою», яка за рішенням конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу кращих практик управління персоналом (проводиться Національним агентством України з питань державної служби) стала переможницею 2022 року в номінації «Краща практика створення належних умов для ефективної роботи» та посіла І місце. Про неї докладно розповіли Лариса Кочур і Наталія Івасенко. Тож стартували у квітні 2021 року з електронного документообігу АСКОД. Працюючи в електронній системі, керівництво міської ради разом зі спеціалістами та адміністраторами ЦНАП навчалися і продовжували опановувати можливості програми, впроваджували нові електронні сервіси та мобільні додатки. Комплекс реалізованих заходів в апараті міської ради сприяв забезпеченню безперебійної роботи муніципалітету, оптимізації процесів, збереженню кадрового потенціалу та підвищенню рівня наших фахівців, що особливо важливо в умовах війни.


       Пряме спілкування студентів із фахівцями органів місцевого самоврядування надихає вчитися! Керуючій справами виконавчого комітету Березанської міської ради Ларисі Кочур, керівниці сектора персоналу Стеллі Снісер і керівниці сектора документообігу Наталії Івасенко якнайкраще вдалося показати роботу апарату управління та ознайомити студентів із уже впровадженими в муніципалітеті практиками. Щиро вдячні таким чудовим фахівцям за їхню увагу до підготовки майбутніх публічних службовців!