Виробнича практика зі спеціальності «Публічне управління та адмінстрування» : стан, проблеми, перспективи

З 4 грудня 2017 року по 12 січня 2018 року здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» проходили виробничу практику, метою якої є розвиток навичок і вмінь інформаційно- аналітичної, проектно-дослідницької, діагностичної, інноваційної та консалтингової діяльності. Об’єктами виробничої практики виступали державні установи та організації, підприємства державної, муніципальної, колективної форми власності та ін.

Так, здобувачі вищої освіти Демидкін Олег та Назаренко Антон, проходили виробничу практику в Комунальній організації «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради.

За час проходження виробничої практики студенти мали змогу ознайомитися з головними цілями та завданнями, які ставить перед собою КО «Інститут розвитку міста» ПМР та побачити, яким чином функціонує та взаємодіє організація з органами місцевої влади та громадянами міста, а також прийняти участь в різноманітних заходах.

На початку практики директор КО «Інститут розвитку міста» Левченко Юрій Анатолійович провів вступну лекцію з практикантами, під час якої пояснив їм мету діяльності організації, головні завдання та принципи роботи. Як говорять самі здобувачі вищої освіти – розмова з директором мала великий вплив на них і додала їм впевненості та бажання проходити практику саме в цій організації.

Керівником практики від організації було призначено головного фахівця КО «Інститут розвитку міста», депутата Полтавської міської ради – Глазова Олександра Миколайовича. Він найбільше долучався до процесу проходження практики нашими здобувачами та люб’язно ділився своїм досвідом і знаннями, консультував та надавав поради, стосовно деяких питань, які вирішували наші практиканти.

Завдяки дружньому та висококваліфікованому колективу організації, студенти з першого дня відчули себе частиною команди і не мали жодних комунікаційних бар’єрів, беручи участь нарівні з працівниками у різних проектах та видах робіт. Як говорили самі хлопці, їм дуже сподобалось працювати в такому «сімейному» колективі. Також вони зазначили, що мали змогу попрацювати майже з кожним фахівцем і отримати всю необхідну і цікаву інформацію стосовно їх роботи.

Як зазначають здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування», вони отримали новий досвід співпраці з такою креативною та інноваційною організацією, як КО «Інститут розвитку міста», покращили свої комунікаційні здібності, отримали нові знання, знайомства, емоції, ознайомились з багатьма корисними проектами, які будуть реалізовуватися в м. Полтава і з безперечною користю для себе провели час.

28-29 березня 2018 року як підсумок відбулася конференція за результатами проходження виробничої практики, де здобувачі вищої освіти з різних спеціальностей, представники організацій, установ ділилися враженнями та досвідом, обговорювали проблеми, перспективи працевлаштування, особливості проходження виробничих практик тощо.

На пленарному засіданні керівник практики від організації, головний фахівець КО «Інститут розвитку міста», депутат Полтавської міської ради – Глазов Олександр Миколайович розповів про перспективи проходження практики та набуття професійних компетенцій публічних службовців в Комунальній організації «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради».

Кафедра публічного управління висловлює щиру подяку Олександру Миколайовичу за активну допомогу, плідну співпрацю, вагомий особистий внесок в організації виробничої практики.

З ліва на право:

Іванюк Артем Іванович – головний фахівець бюджету участі КО «Інститут розвитку міста»;

Демидкін Олег – здобувач вищої освіти СВО «Магістр» спеціальності «Публічне управління та адміністрування», практикант;

Левченко Юрій Анатолійович – директор КО «Інститут розвитку міста»;

Перетятько Петро Іванович – заступник директора КО «Інститут розвитку міста» (відділ стратегічного розвитку, міжнародних проектів та інвестицій);

Вадімов Вадим Митрофанович – головний фахівець з інтегрованого урбаністичного розвитку міста КО «Інститут розвитку міста».

https://www.pdaa.edu.ua/sites/default/files/node/4069/2foto.jpg 

Глазов Олександр Миколайович – головний фахівець КО «Інститут розвитку міста», депутат Полтавської міської ради.

 

 

Діяльність: