Виробнича екскурсія до ТОВ «УКРОЛІЯ»

28 березня студенти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва під керівництвом декана факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолія Шості,  заступниці декана з навчальної роботи Лариси Кузьменко та викладачки кафедри технології виробництва продукції тваринництва Альони Сябро відвідали компанію ТОВ «УКРОЛІЯ» – сучасний високотехнологічний виробничий комплекс, що спеціалізується на переробці винятково органічної сировини.
Виробнича екскурсія розпочалася з цікавої розповіді про інноваційні продукти з доданою цінністю на ринку продуктів здорового харчування. Начальник виробництва Віталій Лихач ознайомив студентів із провідними напрямами роботи підприємства та особливостями співпраці із закордонними партнерами. Пан Віталій також наголосив на потребі формування нової культури споживання здорової олії в Україні.
Розмову підтримала начальниця виробничої лабораторії Людмила Шевченко, яка зазначила, що органічна продукція починається із сировини, тому на підприємстві здійснюється ретельний контроль за якістю як вхідної, так і вихідної продукції.

Під професійним керівництвом заступника директора з економіки виробництва Олександра Тертицького студенти ознайомилися з основними технологічними процесами виробництва органічної високоолеїнової соняшникової олії, а також побічного продукту – макухи. Пан Олександр досить змістовно розповів про органічну макуху соняшника, яку одержують у процесі перероблення попередньо обробленого насіння органічного соняшника методом пресування, та надав вичерпні відповіді щодо логістики та експорту цієї продукції, головним чином на комбікормові заводи, що дає змогу розширити органічне виробництво продукції тваринництва.

Під час виробничої екскурсії студенти із зацікавленістю долучались до обговорення важливої теми – органічного виробництва сільськогосподарської продукції