Виховна година на тему «День пам’яті роковин трагедії Бабиного Яру»

29 вересня 2023 року куратори Ільченко М.О., Кузьменко Л.М., Шаферівський Б.С., Желізняк І.М. і Карунна Т.І. провели для здобувачів вищої освіти 1, 2, 3 і 4 курсів 1-ї групи стн спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва факультету ТТП виховну годину на тему «День пам’яті роковин трагедії Бабиного Яру».
У цей день українська спільнота схиляє голови у скорботі за жертвами людиноненависницької політики нацизму та засвідчує прагнення до боротьби з усіма формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля стосовно окремої групи людей.

29–30 вересня 1941 року жертвами нацистської злочинної політики, спрямованої на знищення національних або суспільних груп, стали євреї Києва. За два дні в Бабиному Яру було розстріляно майже 34 тисячі київських євреїв. Це було одне з найбільших масових убивств цивільних, вчинене нацистами під час Другої світової війни.

   

На превеликий жаль, трагічні події початку ХХІ століття показали всьому світові, що забувати уроки історії — це гарантовано повторити їх знову. Цього разу фашисти з іншої частини світу, а саме зі Сходу, проводять свою людиноненависницьку діяльність, знову випробовуючи цивілізацію на міцність. Колектив Полтавського державного аграрного університету закликає увесь цивілізований світ завжди пам'ятати ці сторінки історії, щоб наступні покоління не відчули на собі тих жахіть, які довелося зазнати народові України!

Запрошуємо помолитися за жертв тодішнього та нинішнього геноциду незалежно від вашого віросповідання!