Всеукраїнська науково-практична конференція «Форум прямої демократії»

4 грудня 2018 року в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості з нагоди Дня місцевого самоврядування  відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Форум прямої демократії».

 

На конференції обговорювались наступні питання: проблеми удосконалення методології проведення виборів в Україні; оптимізація науково-практичного забезпечення демократизму місцевих виборів; розвиток сучасних форм прямої демократії в територіальних громадах; розвиток електронної демократії; відкритість та демократизм у формуванні виконавчих органів територіальних громад; роль та завдання професійної діяльності службовців органів місцевого самоврядування для розвитку прямої демократії; проектний та програмно-цільовий підхід у діяльності територіальних громад; інноваційні форми надання соціальних послуг у територіальних громадах; модернізація загальнонаціональної системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, в умовах реформи децентралізації публічної влади; добровольчий рух та волонтерство як форма безпосередньої участі у захисті суверенітету України, формування бюджетів участі як прояв розвитку демократії. 

У заході взяли участь науковці, працівники органів державної влади, місцевого самоврядування та публічного управління, аспіранти, студенти.

З вітальним словом виступили:

  • Ярошенко Віталій Степанович – в.о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату);
  • Купрій Володимир Олександрович – перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби;
  • Войтович Радмила Василівна – ректор Інституту підготовки кадрі державної служби зайнятості;
  • Семко Наталія Григорівна – керуюча справами виконавчого апарату  Київської обласної ради;
  • Кучер В’ячеслав Анатолійович – заступник голови Київської обласної державної адміністрації.

На пленарних засіданнях виступили з доповідями на теми:

Картинки по запросу войтович радмила василівна фото

«Ефективність публічного управління в умовах пошуку нової моделі геополітичної ідентичності України у добу постмодерну» - ректор Інституту підготовки кадрі державної служби зайнятості, доктор наук з державного управління - Войтович Радмила Василівна;

«Щодо  реформування адміністративно-територіального устрою України» - український політик, дипломат, народний депутат ІІ - V скл., у 2005 р. – віце-прем'єр-міністр України з питань адміністративно-територіальної реформи, заступник Глави Секретаріату Президента України (2007–2008 рр.), з лютого 2010 р. по червень 2011 р. – посол України в Білорусі, представник України у політичній підгрупі Тристоронньої групи з врегулювання ситуації на сході України (2014 – 2016 рр.), кандидат політичних наук – Безсмертний Роман Петрович;

 

«Інститути прямої демократії в сучасній Україні: між охлократією і демократією» - народний депутат України ІV- VІІІ скл., громадський діяч, кандидат історичних наук, доктор політичних наук, професор – Томенко Микола Володимирович;

Картинки по запросу Бублик Юрій Васильович фото

«Проблематика законодавства про місцевий референдум» - народний депутат України, голова підкомітету  з питань місцевого самоврядування Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування – Бублик Юрій Васильович та ін.

Захід проводився за співпраці кількох закладів вищої освіти, у тому числі і ПДАА.

У роботі всеукраїнської науково-практичної конференції «Форум прямої демократії» взяв участь та виступив з доповіддю на тему: «Проблематика забезпечення кібербезпеки в Україні» професор кафедри публічного управління та адміністрування ПДАА, доктор наук з державного управління – Писаренко В’ячеслав Петрович.

Між Полтавською державною аграрної академією та Інститутом підготовки кадрів державної служби зайнятості підписано угоду про співпрацю.

 

Мітки: