Відвідали виставку-презентацію старовинної і сучасної вишивки

Здобувачі вищої освіти першого курсу ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва з куратором академічної групи Ларисою Кузьменко відвідали виставку-презентацію старовинної і сучасної вишивки «Від роду до роду», яку організувала завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Світлана Усенко. Виставка проходила в народному музеї історії Полтавського державного аграрного університету, який традиційно став місцем проведення тематичних заходів і творчих зустрічей.

   

Із вступним словом до студентів звернулася директорка музею Наталія Локес, яка відзначила значення вишивки в українській родині, розповіла про історію її виникнення як виду народного декоративного мистецтва, що не втрачає своєї актуальності й сьогодні.

   

 

Пані Світлана представила вишиті картини, сорочки та скатертини, створені трьома поколіннями майстринь родин Усенко та Шості з Кобеляцького, Новосанжарського та Решетилівського районів Полтавської області, акцентувала увагу на різноманітність технік і видів вишивки. Експонати виставки є надбанням і скарбом родин, що зберігаються для прийдешніх поколінь. Берегиням роду вдалося не тільки зберегти стародавні рушники, сорочки, підзори, картини, а й передати нащадкам секрети майстерності їх створення. Окрім родинних робіт, Світлана Усенко представила свої особисті, оскільки також з дитинства захоплюється вишивкою.

Вишивали з давніх часів жінки під супровід української пісні. Відвідувачі експозиції також отримали задоволення від музичної візитівки у виконанні народного фольклорного ансамблю «Маланка».