Відкриті діалоги депутатів зі студентами під час практичної підготовки за ОПП Місцеве самоврядування

У студентів 1–2 курсів ОПП Місцеве самоврядування спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування розпочалася практична підготовка.

Метою навчальної практики «Вступ до фаху» (керівниця Ольга Сердюк, к. е. н., доцентка) є ознайомлення здобувачів вищої освіти з основними положеннями про організацію вищої освіти в Україні, навчального та виховного процесів у ПДАУ, зі змістом, характером і сферою майбутньої професійної діяльності, досвідом та особливостями діяльності державних установ та організацій, органів місцевого самоврядування.

Навчальною практикою «Адміністративний менеджмент» (керівниця Ольга Мирна, к. е. н., доцентка) передбачене формування комплексу спеціальних знань про адміністративні методи діяльності державних адміністрацій, функції державних службовців, формування навичок налагоджування, підтримання та розвитку адміністративних відносин між окремими людьми, підприємствами, установами в Україні.

14 червня 2021 року в межах навчальної практики «Вступ до фаху» студенти поспілкувалася зі стейкхолдером Олександром Глазовим, депутатом Полтавської районної ради 8-го скликання, депутатом Полтавської міської ради 7-го скликання, здобувачем освітньо-наукового ступеня доктора філософії за ОНП Публічне управління та адміністрування у ПДАУ. Зустріч тривала близько двох годин. Спілкування було щирим, Олександр відповів на чимало сміливих запитань студентів щодо його шляху від студентського самоврядування до самоврядування громад. Його відповіді були настільки ж відвертими.

Колаж 1

15 червня 2021 року депутатка Миргородської міської ради 7-го та 8-го скликань Оксана Денисенко провела онлайн-бесіду з питань депутатської діяльності зі здобувачами вищої освіти 1–2 курсів у межах навчальних практик «Вступ до фаху» та «Адміністративний менеджмент». Студенти дізналися з перших вуст про те, хто такі депутати, чи потрібно вчитися на депутата, які обов’язки та права депутата, як мають працювати депутати, на що вони можуть впливати, хто пропонує ідеї, як приймають рішення депутати, що таке «депутатські кошти», скільки часу потрібно на виконання депутатських обов’язків, як співпрацювати з місцевими депутатами.

Практико-орієнтовані зустрічі, безперечно, сприяють досягненню програмних результатів навчання за ОПП Місцеве самоврядування. Для навчальної практики «Вступ до фаху» – це пізнання структури та особливостей функціонування сфери публічного управління та адміністрування; опанування стандартів, принципів і норм діяльності у сфері публічного управління та адміністрування; набуття умінь організовувати та брати участь у волонтерських, культурно-освітніх, спортивних проєктах, спрямованих на формування здорового способу життя та активної громадянської позиції. Для навчальної практики «Адміністративний менеджмент» – розуміння та використання технології розроблення, прийняття та реалізації управлінських рішень.

 

Аудиторія: 

Діяльність: