Відкрита лекція з дисципліни « Крафтові технології» для магістрів ОПП Харчові технології професора Державного торговельно-економічного університету Тетяни Юдіної

27 квітня відбулася відкрита лекція з дисципліни «Крафтові технології» професора кафедри технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету м.  Київ  доктора технічних наук, професора Юдіної Тетяни Іллівни для магістрів ОПП Харчові технології  ПДАУ.
Дисципліна «Крафтові технології» є обов’язковою освітньою компонентою для здобувачів вищої освіти Магістр ОПП «Харчові технології», яка реалізується в ПДАУ. Враховуючи актуальність та перспективність розвитку крафтових технологій в системі харчування людини, в Державному торговельно-економічному університеті була відкрита окрема ОПП «  Крафтові технології».
Особливістю лекції, що відбулася, було те, що професор Тетяна Юдіна є гарантом саме цієї освітньої програми 2 рівня вищої освіти Магістр у ДТЕУ та є провідним фахівцем з питань розвитку крафтових технологій в Україні.
Окрім магістрів ОПП Харчові технології до лекції  долучилися викладачі кафедри харчових технологій та здобувачі вищої освіти Бакалавр, зацікавлені у знайомстві з крафтовими технологіями.
Професор Тетяна Юдіна познайомила присутніх з інноваціями в галузі крафтових технологій та прикладами використання крафтових технологій в різних галузях харчових виробництв. Так, тільки за останні роки в Україні з’явилися понад 20 крафтових пивоварень, біля 150 крафтових сироварень, зростає кількість підприємств, які використовують крафтові технології у виробництві морозива, ковбасних, хлібобулочних виробів та ін. В цілому, крафтові технології  забезпечують отримання  продуктів  з кращими якісними  показниками, насиченим смаком та натуральними інгредієнтами, тому крафт – це сучасний тренд галузі. Розглянуті законодавчі та юридичні аспекти подальшого впровадження крафтових технологій в Україні.
Лекція завершилася жвавим обговоренням як питань в галузі харчових технологій так і питань подальшої співпраці між Державним торговельно-економічним та Полтавським державним аграрним університетами.