Відкрита лекція

12 лютого 2024 року доцентка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького Карунна Тетяна Іванівна провела відкриту лекцію з дисципліни «Екологічне тваринництво» на тему «Екологічні стандарти Європейського Союзу для галузі тваринництва України». Лекцію відвідали представники кафедри технології виробництва продукції тваринництва, зокрема декан факультету технологій тваринництва та продовольства, професор кафедри Шостя А.М., професори кафедри Ващенко П.А. та Слинько В.Г., а також представники кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького, зокрема завідувач кафедри Усенко С.О., професор кафедри  Кузьменко Л.М., доценти кафедри Мироненко О.І., Шаферівський Б.С., Ільченко М.О. та завідувач навчально-наукової лабораторії біотехнології відтворення сільськогосподарських тварин імені академіка В.Ф. Коваленка Желізняк І.М.
На лекції було розглянуто питання розвитку інтенсивного тваринництва в Україні та викликів екологічного регулювання, основні екологічні виклики інтенсивного тваринництва та їх регулювання в ЄС, а також актуальні проблеми промислових викидів і забруднення повітря, води та нітратного забруднення, участь громадськості у прийнятті рішень щодо проєктів, які мають значний екологічний вплив.
Лекція Карунної Т.І. була представлена у вигляді презентації, лекційний матеріал поданий тезисно, чітко та лаконічно висвітлений, добре ілюстрований. Лекторка активно залучала  студентів до діалогу. Гості лекції позитивно оцінили рівень проведення заняття.