ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТТП

4 квітня 2024 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1-го курсу спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва проведено відкриту кураторську годину на тему «Інструменти ефективної комунікації з людьми з ментальною інвалідністю» (куратори Алла КАЙНАШ, Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА, Світлана УСЕНКО, Лариса КУЗЬМЕНКО).
Надія ГНІТІЙ, лекторка за проєктом «Зрозумій нас» в межах програми UPSHIFT, яку в Полтавській області реалізує ГО «Нова Полтава» за підтримки ЮНІСЕФ та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW, разом із членами студентської ради ПУЕТ провели цікавий і актуальний захід. Пані Надія розповіла про причини, правду та міфи стосовно ментальної інвалідності, недієздатність такої категорії людей, підтримку та захист вразливих соціальних груп.

   

Під час заходу студенти задавали багато різних питань, особливо, стосовно ефективної та правильної комунікації з людьми, які мають розлади аутистичного спектру та подальших кроків на шляху до взаєморозуміння та взаємоповаги під час навчального процесу, дозвілля, тощо. 

Здобувачі вищої освіти та куратори отримали ефективні поради та настанови щодо налагодження комунікації у сфері інклюзивної освіти, за що щира вдячність лектору Надії ГНІТІЙ.