Відбувся семінар для фахівців молокопереробних підприємств України.

Семінар для фахівців молокопереробних підприємств України:

8-9 вересня 2016 року кафедрою технології переробки продукції тваринництва факультету ТВППТ було проведено всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні технології, новини законодавства і проблеми якості та безпечності у виробництві молочної продукції».

Місце проведення: м. Київ, готель «Голосіївський».

Цільовою аудиторією заходу, координованого Ножечкіною Г.М., профессором кафедри технології переробки продукції тваринництва, були заступники директорів з якості, начальники виробничих лабораторій і технологи молокопереробних підприємств України. У семінарі приймали участь фахівці з молокопереробних підприємств : ПАТ «Бель Шостка Україна», ПАТ «Укрпродукт Груп», ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод», ТОВ «Богодухівський молзавод», ПрАТ «ЖЛК-Україна», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ТОВ «ОМПК «Славія», ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», ТОВ «ХеппіМілк +», ПП «Сімол», ФОП «КОЗУБ», ПАТ «Племзавод «Степной» та інші.
Семінар пройшов за активної участі і підтримки Департаменту продовольства Міністерства АПК України,  Держспоживслужби України і ДП «УкрНДНЦ».
У перший день семінару були розглянуті питання, що стосуються перспектив розвитку сировинної бази молочної промисловості; державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю молочної продукції; перспектив торгівлі молокопереробних підприємств з країнами ЄС; гармонізації нормативної документації до законодавства ЄС, а також  новини законодавчої та нормативної бази, щодо виробництва молочної продукції.

 

 

У ході семінару компаніями «Інвестлаб» та «Анкар Агро»  було представлено сучасне лабораторне обладнання для контролю показників складу і якості молока та молочної продукції.
Наступного дня роботи семінару доповідачі виступили з таких актуальних тем як впровадження на молокопереробних підприємствах систем якості та безпечності харчової продукції, впровадження нових технологій вершкових сирів, плавлених сирів і сирних продуктів; використання сучасних заквашувальних культур для ферментованих молочних продуктів.
Учасники семінару ознайомилися новинами законодавства, новими технологіями молочних продуктів,  сучасним лабораторним обладнанням для контролю якості молока і молочних продуктів, що безумовно допоможе їм у повсякденній роботі.

 

 

Г.М. Ножечкіна, координатор семінару, к.т.н., професор кафедри ТППТ