В академії відбувся науково-практичний семінар по програмі «Підтримка діяльності підприємства АПК засобами сучасних інформаційних систем і технологій»

21 лютого 2018 року в Полтавській державній аграрній академії відбувся науково-практичний семінар по програмі «ПІДТРИМКА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ АПК ЗАСОБАМИ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ І ТЕХНОЛОГІЙ».

Зазначена програма почала діяти в межах Полтавської області із жовтня 2016 року за ініціативи кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій факультету економіки та менеджменту ПДАА та стала оригінальною формою поєднання інтересів навчального закладу, представників підприємств, які розробляють програмні продукти, і самих користувачів цих продуктів, тобто працівників аграрних підприємств.
Під час семінару було проведено ознайомлення із новинками у сфері інформаційних технологій і систем, направлених на автоматизацію діяльності аграрних підприємств у різних галузях а також практичні заняття з отримання навичок при освоєнні їх інструментарію.

У роботі семінару взяли участь представники керівництва академії, департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної громадської організації «Офіційна сільськогосподарська дорадча служба», підприємств та організацій агропромислового комплексу області.
Інноваційні можливості інформаційної системи обліку, аналізу та планування діяльності аграрного підприємства на платформі Soft.Farm презентував у своїй доповіді доцент кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій, к.т.н., доцент Уткін Юрій Вікторович.

Про переваги застосування інформаційної системи електронних торгів AGROXY для реалізації продукції рослинництва доповіла професор кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій, к.ф.-м.н., доцент Копішинська Олена Петрівна.

Під час доповіді, директор компанії «Агроксі Україна» Наталія Дресвяннікова привітала учасників семінару та прийняла участь в обговоренні доповіді.


Директор ТОВ «ВЮСТ» Поздняков Олексій Олексійович розповів про системи контролю діяльності аграрного підприємства на основі супутникових систем обробки даних та відповів на численні запитання.
Директор ТОВ «Інфосвіт ІТ сервіс» Бондаренко Олег Михайлович представив результати застосування ERP системи для автоматизації свинокомплексу аграрного підприємства на платформі Універсал 7 на прикладі господарства Полтавської області.

По тематиці «Телематична система JDLink - інструмент дистанційного контролю, аналізу і діагностики самохідної техніки фірми John Deere», яку висвітив у своїй доповіді технічний радник з систем AMS компанії «Агрістар» Федишин Олександр Михайлович розгорілися активні дискусії на предмет підготовки кваліфікованих фахівців з експлуатації сучасної техніки.
Велика кількість запитань виникла у представників підприємств та департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА під час обговорення доповіді начальника управління лізингу банку Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) (центральний офіс м. Київ) Руденка Володимира Анатолійовича на тему: «Фінансовий лізинг для сільськогосподарських виробників від ПАТ «ПУМБ»

Практична діяльність учасників семінару проводилась у центрі підготовки користувачів інформаційної системи «Soft.Farm» під керівництвом висококваліфікованих викладачів.
Захід проводився за підтримки дирекції мережі магазинів Moyo.Ua.

Мітки: 

Діяльність: