Університетська освіта: актуальні виклики

3  грудня 2018 року викладачами кафедри публічного управління та адміністрування та менеджменту (доцентами Шуптою І.М.,  Воронько-Невідничою Т. В. спільно з активом студентського наукового гуртка «Територія науки» (науковий керівник – доц., к.п.н., доцент кафедри публічного управління та адміністрування Шупта І. М.) за активної підтримки психологічної служби ПДАА (практичний психолог  Плаксієнко І. Л., доц., к. хім. наук, доцентом кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля) було проведено круглий стіл:

«ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - ОСВІТИ МАЙБУТНЬОГО».

Сучасна глобальна освітня система переживає період радикальних перетворень. Сьогодні ситуація змінюється. 

Найближче двадцятиліття стане епохою радикальних перетворень. Зростаюче розмаїття джерел знань та розширення доступу до них відкриває додаткові можливості для навчання, котрі можуть бути менш формалізованими та більш інноваційними.

Очевидним є той факт, що за останні 30–40 років суспільство змінилося, зазнали змін і запити людей та корпорацій на освіту, що зумовило трансформування безпосередньо самої системи освіти

Сам круглий стіл було проведено згідно робочої  навчальної програми вивчення навчальної дисципліни «Університетська освіта» здобувачами першого курсу освітньо-професійної програми «Місцеве самоврядування» спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».
 

Серед проблем, котрих торкалися здобувачі під час своїх доповідей було чимало тих, котрі є надзвичайно актуальними для вивчення навчальної дисципліни «Університетська освіта».

Були підготовлені наступні доповіді :

1. «Чи можливі сучасна європейська вища освіта та наука в Україні в умовах олігархополії ?» (доповідач −  Андрій Красовський).

2. «Якість вищої освіти і глобалізаційні процеси» (доповідач  −  Дар’я Литвин).

3. «Психологічної особливості адаптації студентів – першокурсників» (доповідач −  Поліна Панченко).

4. «Упровадження освітніх інновацій в системі вищої освіти» (доповідач – Анастасія Веремчук).

5. «Шляхи подолання кризи вітчизняної вищої освіти та забезпечення її якості» (доповідач – Ілона Лопушинська).

6. «Зростання масовості вищої освіти: позитивні та негативні наслідки» (доповідач – Анна Левченко).

 7. «Розвиток stem – освіти в Україні» (доповідач – Дар’я Дудник).

Керівництво кафедри публічного управління та адміністрування виносить подяку за організацію круглого столу модераторам – Зенічу Роману, ЗВО 1 курсу за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» та ведучому Заваді Миколі, ЗВО 1 курсу за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», організаторам брейк-кави – Панченко Поліні та Манько Анастасії.  

Окрім того, висловити всім учасникам круглого столу – здобувачам вищої освіти 1 курсу  за освітньо-професійною програмою «Місцеве самоврядування», спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», які продемонстрували відмінні якості сучасного студента: успішного, всебічно розвиненого і цілеспрямованого.

 

Мітки: