Участь викладачів кафедри харчових технологій в дискусії «Ягідний агробізнес: національні та міжнародні тренди», яка проводилася в рамках проекту «МініМВА від Ukrainian Food Valley»

Викладачі кафедри харчових технологій Ніна Будник, Алла Кайнаш та Ольга Бараболя прийняли участь у міжсекторальній онлайн дискусії  на тему: «Ягідний агробізнес: національні та міжнародні тренди», організатором якої була кафедра економіки та міжнародних економічних відносин Полтавського державного аграрного університету.
Під час дискусії  обговорювалися наступні питання:
1. Сучасні технології, виробництва, переробки,  та зберігання ягід.
2. Економіка та маркетинг в ягідному аграрному бізнесі.
3. Стратегія розвитку ягідного бізнесу.
4. Перспективи виходу українського виробника ягідної продукції на міжнародний ринок.
Захід проводився в рамках проекту «МініМВА від Ukrainian Food Valley» учасниками якого є: професорка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин, доктор економічних наук Юлія Самойлик від  Полтавського державного аграрного університету, Тетяна Пилипович – співвласниця ягідного бренду «Дари Волині», Ірина Бабич – співвласниця ягідного бренду «Ягідна Ферма Черемушки», Альвіна Орєхова – доктор економічних наук, професорка кафедри обліку і оподаткування Сумського національного аграрного університету. В дискусії також приймали участь  Дмитро Шиян – професор кафедри економіки підприємства та організації бізнесу Харківського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор, член спілки економістів-аграріїв., Петро Макаренко – завідувач кафедри економіки та міжнародних економічних відносин, доктор економічних наук, професор, член.-кор. НААН України, ПДАУ. Володимир Писаренко – завідувач кафедри маркетингу, доктор економічних наук, професор, ПДАУ, практикуючий маркетолог.

Під час дискусії обговорювалося ряд досить важливих питань, які стосувалися нових підходів у вирощуванні та переробці традиційних для України ягідних культур, інновацій у зберіганні ягід, перспектив виходу українського виробника харчових продуктів та напоїв з ягід на міжнародний ринок та ряд інших важливих питань. Дискусія була досить цікавою та конструктивною.