Участь викладачів кафедри Харчових технологій у Вебінарі Міністерства освіти і науки України та платформи Labster

В реаліях сьогодення досить гостро постало питання проведення лабораторних робіт. Адже для більшості дисциплін прикладного спрямування, зокрема технологічних компонент проводити якісно лабораторні роботи в форматі он- лайн досить складно. Для вирішення цієї проблеми Міністерство освіти і науки України та платформа Labster офіційно оголосили про співпрацю та можливість безкоштовного річного доступу до матеріалів платформи для всіх закладів освіти України.

Платформа Labster - світовий лідер з розроблення віртуальних навчальних симуляторів, що вже успішно застосовуються в 2000 закладів освіти та пропонує безкоштовний доступ до сотень віртуальних симуляцій, зокрема, з таких предметів: анатомія та фізіологія, біохімія, біологія, біотехнологія, хімія, наука про землю, мікробіологія, фізика, харчові технології та ін.

Кожен симулятор є повноцінним віртуальним комплексом з відеоінструкцією, теоретичними відомостями та інтерактивними вправами, що виконуються у 3D-середовищі сучасних віртуальних лабораторій. Платформа Labster забезпечує можливість самостійного підключення викладачами студентів з подальшим аналізом результатів їх робіт.

Для ознайомлення з роботою у віртуальних лабораторіях  платформа «Labster» 2 грудня провила вебінар на тему « Використання віртуальних симуляцій у навчанні».  Викладачі кафедри Харчових технологій у повному складі прийняли активну участь в даному заході. Серед учасників були представники більше 600 навчальних закладів України. Модератори заходу на високому професійному рівні продемонстрували алгоритм роботи у віртуальних лабораторіях, досить змістовно відповідали на поставлені запитання. Викладачів кафедри приємно вразили можливості, які відкриває перед нами платформа Labster.