Участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Харківська школа репродуктологів: історія та досягнення»

16 червня завідувачка кафедри Світлана Усенко взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Харківська школа репродуктологів: історія та досягнення», яка була присвячена 90-річчю від дня заснування відділу біотехнології репродукції сільськогосподарських тварин Інституту тваринництва НААН.
Впродовж конференції виголосили доповіді з актуальних питань сільськогосподарської біотехнології науковці наукових установ Національної академії аграрних наук України:
Інституту тваринництва (Вікторія Кунець, Олексій Сушко), Інституту розведення та генетики тварин імені М. В. Зубця (Світлана Ковтун, Оксана Щербак), Інституту біології тварин (Микола Шаран, Дмитро Остапів, Ірина Яремчук, Іван Гевкан, Оксана Штапенко), Інституту свинарства і АПВ (Олександр Біндюг).
Тематика доповідей була цікавою і різноплановою, охоплюючи історичні аспекти, вагомі здобутки, а також стан, проблеми та перспективи розвитку біотехнологій у тваринництві. Підняті гострі питання у репродуктології тварин викликали у слухачів значний інтерес та жваву дискусію. Особливу увагу зосереджено на відродженні галузі тваринництва у повоєнний час та нарощуванні високопродуктивного поголів‘я біотехнологічними методами.

   

   

   

   

   

Участь у заході взяли понад 50 науковців з різних галузевих інституцій.