Участь у роботі круглого столу

15 листопада 2023 року викладачі кафедр підприємництва і права, маркетингу, економіки та міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій ПДАУ та здобувачі вищої освіти взяли участь у роботі круглого столу в змішаному форматі (онлайн / офлайн), який був організований Полтавською торгово-промисловою палатою із залученням представників митної служби Полтавської області і Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД».
Спікери круглого столу: Юрій КВІТНИЦЬКИЙ, регіональний координатор з питань упровадження інституту авторизованих економічних операторів (АЕО) та авторизацій на застосування спрощень, начальник відділу забезпечення митного контролю та оформлення; Олена ЖУРБЕНКО, регіональна координаторка з питань спільного транзиту (NCTS), завідувачка сектора контролю за переміщенням товарів, Микола ЛАРІН, керівник проєктів Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД», експерт у галузі міжнародної торгівлі.
Під час круглого столу було розглянуто такі питання:
1. Митне оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України, з урахуванням змін, внесених до Митного кодексу України, що набули чинності 07.11.2023.
2. Переваги авторизації відповідно до вимог конвенції «Про процедуру спільного транзиту»; види авторизації.
3. Переваги правил Інкотермс 2020 в міжнародній торгівлі.