Участь ПДАУ у фестивалі «Наукові інтенції – можливість об’єднуватися для спільної мети»

29 березня в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського відбувся фестиваль «Наукові інтенції - можливість об’єднуватися для спільної мети». Цей профорієнтаційний захід зібрав провідні університети Полтавської області, щоб допомогти молоді зробити свідомий вибір майбутньої професії.

На профорієнтаційній виставці ПДАУ були представлені стенди кожного факультету, де викладачі та студенти детально розповіли про особливості навчання та спеціальності для вступу.

Особливо цікавим для відвідувачів фестивалю був перекладацький квест «Лабіринти перекладу», розроблений викладачами кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ. Перекладацький квест складався з чотирьох локацій:

-  «Магія фраз: перекладацька подорож у країну кіно», де учасники змогли розкрити особливості перекладу кінофраз і розгадати, з яких фільмів були англомовні фрази; 
- «True or false friends of enterpreter», що дала змогу дослідити труднощі, з якими стикаються перекладачі в роботі зі словами, які схожі за звучанням в різних мовах;
- гра «What? Where? When?», яка допомогла вдосконалити знання з англійської мови та збагатити словниковий запас;
- гра «Alias», у якій, крім знання англійської мови, проявилися командні навички співпраці учасників.

Інтерактивний захід дав змогу учасникам не лише перевірити своє знання англійської мови, але й відчути себе в ролі справжніх перекладачів.

Цей фестиваль – чудовий простір для єднання молоді та університетів, де абітурієнти можуть отримати цінну інформацію про різноманітні напрями підготовки та зробити свідомий вибір майбутньої професії.