Участь науково-педагогічних працівників ПДАУ в науковій конференції «Організація сталого виробництва та споживання» в рамках проєкту «Happy ANIMals for Sustainable Production and Consumption»

22–23 вересня 2022 року в Шведському аграрному університеті (м. Уппсала) відбулася наукова конференція «Організація сталого виробництва та  споживання» в рамках проєкту  «Happy ANIMals for Sustainable Production and Consumption». Проєкт фінансує Шведський аграрний університет.
Цілями цієї конференції були
вивчення поточної ситуації, думки фермерів і споживачів щодо важливості добробуту тварин, визначення основних проблем та оцінка економічного внеску в добробут тварин в Україні й Азербайджані.

У роботі конференції взяли участь науковці зі  Шведського аграрного університету (SLU), Полтавського державного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування, Латвійського університету природничих наук і технологій, Литовської ветеринарної академії, Університету Хазар, Естонського університету наук про життя, Університету Уппсали, Шведського дослідного інституту.

Від Полтавського держаного аграрного університету в роботі конференції взяли участь завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Світлана Усенко та професорка кафедри технології виробництва продукції тваринництва Оксана Кравченко. На розгляд членів консорціуму було представлено дві доповіді: «Результати аналізу опитування споживачів щодо їх ставлення до питання добробуту тварин. Український досвід» та «Результати аналізу опитування фермерів щодо їхнього ставлення до питання добробуту тварин. Український досвід».

 

Представники Університету Хазар надали аналогічну  інформацію відносно Республіки Азербайджан.

Наприкінці конференції було намічено попередню тематику для написання та подання на фінансування проєкту за програмою «Горизонт Європа».