Участь науково-педагогічних працівників кафедри технологій дрібного тваринництва в Науково-практичній конференції «Сучасне бджільництво в Україні та світі»

4 листопада 2021 року в режимі онлайн на базі платформи Zoom відбулася Науково-практична конференція «Сучасне бджільництво в Україні та світі», присвячена 100-річчю заснування Української науково-дослідної станції бджільництва. Організаторами конференції були Національний науковий центр «Інститут бджільництва імені  П. І. Прокоповича» та ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище».
Викладачі кафедри технологій дрібного тваринництва Світлана Усенко, Богдан Шаферівський, Іван Желізняк взяли активну участь в цій конференції та перейняли досвід від провідних науковців і практикуючих бджолярів не тільки з України, а й з-за кордону.

На конференції були представлені доповіді колег із Боснії та Герцоговини, Білорусії, Казахстану, Росії, Сербії. Були розглянуті питання управління селекційного процесу в бджільництві, перспектив розвитку органічного бджільництва та ролі бджіл в агротуризмі, скринінг епізоотичної ситуації щодо хвороб бджіл.

Здобутий досвід стане в нагоді при викладанні дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва».