Участь факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва ПДАУ у святкуванні Дня вишиванки

На Дні вишиванки факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва організував чимало локацій: дегустація молочної продукції власного виробництва, дегустація сала різних способів соління, дегустація меду, дегустація трав’яних чаїв, майстер-клас із виготовлення свічки з вощини, дотикова зона з тваринами.

Молочна продукція була представлена різновидами м’яких сирів: сир м’який свіжий у трьох варіантах – звичайний білий; із базиліком, в’яленими томатами та часником; з куркумою. Смакове захоплення викликали м’які сири шматочками мариновані в олії з оливками та лимоном; мариновані в олії сирні кульки, обваляні у сухих травах – кропі, паприці, куркумі, суміші перців; кварк із часником і свіжим кропом. Також гості заходу скуштували натуральний йогурт власного виробництва. Вся молочна продукція була виготовлена в експертному центрі «Milk Local Product» на мінілінії з переробки молока, придбаному в рамках Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2.

У нашій країні сало – культовий продукт, національна страва. Та це й не дивно, бо сало не лише смачне, воно ще й корисне! У несмаженому салі міститься багато корисних речовин. Рекомендується вживати сало від 50 до 70 грамів на день. Звісно, сало калорійне (770 ккал в 100 г), але ці калорії  «довгі», тобто їх вистачає на тривалий час. Отже, малою кількістю сала можна гарно перекусити, не набравши багато калорій! Гості заходу із задоволенням смакували сало різних способів соління із пшеничним і пшенично-житнім хлібом власної випічки.

 

Завжди приємно зігрітися смачним чаєм. А трав’яний чай із медом ще й корисний для здоров’я. Гості заходу пригощалися чаями з різних трав уприкуску з медом різних сортів.
Загальну зацікавленість викликав майстер-клас «Виготовлення свічок із вощини». Свічка, скручена з вощини власними руками, особлива – вона жива. Проста ззовні, а всередині наповнена світлом. У ній криється глибока філософія простоти і сенсу забутих традицій. Така свічка має тонкий медовий аромат, який вона виділяє під час горіння, наповнюючи все навкруги цілющими властивостями, що мають терапевтичну та болезаспокійливу дію. Отже, кожен учасник цього майстер-класу поніс додому частинку добра, тепла та родинного затишку.

А малечі найбільше сподобалася дотикова зона з тваринами, бо що ж може бути кращим для психологічного розвантаження, ніж спілкування з пухнастиками.