У ПДАУ відбувся майстер-клас «Сало — український національний продукт»

У нашій країні сало — культовий продукт, справжня національна страва. Сучасні дослідження дієтологів, біологів і медиків спростували усталену думку про шкідливість сала та показали, що помірне його вживання корисне для людини. Тож факультет технологій тваринництва та продовольства Полтавського державного аграрного університету провів тематичний захід на тему «Сало — український національний продукт» для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. 

З вітальним словом до учасників звернувся декан факультету ТТП Анатолій Шостя, який представив спікера та окреслив мету зустрічі. 
 
Майстер-клас провела докторка сільськогосподарських наук, головна наукова співробітниця лабораторії годівлі, фізіології та здоров'я тварин Інституту свинарства і АПВ НААН України Ірина Баньковська, яка досліджувала цей продукт упродовж майже всього свого трудового шляху. У неймовірно веселій, цікавій та ігровій манері Ірина Броніславівна розповіла гостям заходу про всі переваги сала, його користь і значення для людини. 
 
Під час майстер-класу студенти розділилися на три дослідницькі команди та поринули у справжню феєрію практичної науки. Крім безпосередньої дегустації українського національного продукту, вони виконали ряд завдань, взяли участь у змістовному опитуванні, значно розширивши свої знання та світогляд. У підсумку зустрічі команди та найактивніші учасники були відзначені грамотами.