У ПДАУ відбувся круглий стіл з питань переробки та компостування органічних відходів

 

Полтавський державний аграрний університет постійно розвиває та підтримує співпрацю між виробництвом, бізнесом та освітою. 22 лютого 2024 року за організаційної підтримки відділу із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку відбувся круглий стіл «Компостування та його похідні як інструмент екологічної гармонії», в рамках якого було підписано меморандум про співпрацю між ПДАУ та ТОВ «О.П.Є.», у якому передбачено проведення спільних консультацій, конференцій, сприяння підвищенню кваліфікації працівників, упровадженню досвіду співпраці у навчальний процес тощо.
⠀⠀⠀⠀
Під час круглого столу було обговорено важливі питання стосовно сучасних технологій переробки та компостування органічних відходів у тваринництві та птахівництві. Спікер заходу Сергій Прокопенко детально зупинився і на питаннях біоремедіації, зокрема очищення ґрунту від нафтошламу, жирних солей і твердих речовин.
⠀⠀⠀⠀
Крім того, було презентовано ряд практичних кейсів щодо розв'язання вищезазначених проблем у територіальних громадах України.
⠀⠀⠀⠀
Науковці ПДАУ взяли активну участь в обговоренні наявних проблем як на рівні області, так і держави.