У ПДАУ відбувся благодійний семінар «Університетська система забезпечення академічної доброчесності: об’єднуємо цінності та алгоритми»

3 квітня 2024 року  у Полтавському державному  аграрному університеті відбувся благодійний семінар «Університетська система забезпечення академічної доброчесності: об’єднуємо цінності та алгоритми», учасниками якого було понад 230 осіб із різних регіонів і закладів фахової та вищої освіти України.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Спікером заходу був Артем АРТЮХОВ, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, голова Комітету з питань етики Національного агентства.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Відкрив роботу семінару ректор Полтавського державного аграрного університету професор Галич Олександр Анатолійович, який привітав учасників зібрання та наголосив на важливості формування високого рівня культури академічної доброчесності в академічному середовищі.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Проректорка з науково-педагогічної роботи Костенко Олена Михайлівна як голова Групи сприяння академічній доброчесності окреслила шляхи реалізації політики та перспективи щодо вдосконалення системи академічної доброчесності в Полтавському державному аграрному університеті й наголосила  на важливості дотримання положень Кодексу академічної доброчесності.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Учасниками заходу були представники адміністративного менеджменту, завідувачі кафедр, відповідальні за реалізацію освітніх програм, гаранти, голови рад з якості вищої освіти спеціальностей, викладачі та студенти.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Зокрема, Артем Євгенович  розповів про національну нормативну базу щодо дотримання академічної доброчесності, навів приклади її порушення, окреслив вектори побудови університетської системи дотримання академічної доброчесності, розповів про  ефективні практики управління та прийняття рішень.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Цікавим було обговорення міфів про академічну доброчесність та інструментів виявлення академічної недоброчесності та боротьби з нею.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Окрім цього, пан Артем надав кілька практичних порад для викладачів щодо важливості встановлення правил гри для всіх учасників освітнього процесу, акцентування на вирішальному значенні знань, а не оцінок, створення клімату турботи про студентів, варіації завдань і встановлення  їх розумних обсягів.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Усі зібрані кошти буде перераховано на придбання ретранслятора для 58-ї окремої бригади ЗСУ!
Щиро дякуємо спікеру й учасникам семінару за підтримку благодійних ініціатив! Наближаймо перемогу разом!