У ПДАУ відбулися збори кураторів академічних груп першого курсу

Навчальний процес нерозривно пов’язаний із виховним. Ідеться не лише про здобуття професійних знань, а й про набуття життєвого досвіду, а також створення безпечних і комфортних умов для всіх учасників освітнього процесу.

Одним із напрямів є кураторська робота, провідниками якої серед студентської молоді є куратори академічних груп. Метою діяльності кураторів є допомога студентам в адаптації до навчання у ПДАУ, виховання всебічно розвинутого спеціаліста з організаторськими якостями та активною громадянською позицією.

Періодичні збори для кураторів груп є невіддільним компонентом цієї роботи. На початку навчального року було організовано зустріч кураторів академічних груп  з проректором з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамарою Шараварою. Також на зустрічі були присутні директор студентського містечка Сергій Шабельник та омбудсмен учасників освітнього процесу Олександр Помаз.

Кураторам було надано розлогу інформацію про правила проживання, поселення, переселення і виселення з гуртожитків, етику поведінки здобувача вищої освіти, права пільгових категорій студентів. Також було розглянуто план виховної, організаційної та просвітницької роботи на 2023/2024 навчальний рік, багато уваги приділено питанням булінгу та протидії насильству в сім’ї, а також поводженню під час повітряних тривог.

Серед пропозицій — активніша взаємодія з державними установами та громадськими організаціями, зокрема запрошення фахівців ДСНС, представників БО «Світло надії», фахових психологів для зустрічей зі студентами.